Παναγία Σουμελά: Άδεια θείας λειτουργίας

88 χρόνια μετά to 1922 θα γίνει θεία λειτουργία στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα Τουρκίας μετά από άδεια που έδωσαν οι Τουρκικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Τουρκικού Υπουργείο Πολιτισμού "που είχε ληφθεί ήδη στις 3 Μαΐου"  επιδόθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Από εδώ και πέρα κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου "θα μπορεί να τελείται θεία λειτουργία στη Παναγία Σουμελά".

UPDATE 13/8/2010:

Περίπου δέκα χιλιάδες προσκυνητές Ποντιακής καταγωγής αναμένεται να παραβρεθούν το Σαββατοκύριακο στην Τραπεζούντα για τη θεία λειτουργία.

Η ΕΡΤ θα αναμεταδώσει τη λειτουργία στις 10:00 από την συχνότητα της ΕΡΤ3, το δορυφορικό ERT World και το ραδιόφωνο ΕΡΑ 5.

Στο μεταξύ, καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι διάφοροι κύκλοι στην Τουρκία για την λειτουργία. Διάφορες εφημερίδες με συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση μιλάνε ακόμη και για το "ότι η 15 Αυγούστου είναι η ημέρα κατάκτησης της Ελληνικής Αυτοκρατορίας του Πόντου το 1461 και με την λειτουργία είναι σαν γίνεται προσπάθεια μιας...Βυζαντινής αναγέννησης".

Ο Δήμαρχος πάντως της Τραπεζούντας δήλωσε ότι η πόλη είναι πόλη ιστορίας, κουλτούρας και πολιτισμού και ότι θα λειφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας.Καθημερινή
Hürriyet
ΤΑ ΝΕΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα