4 Δεκ 2012

Άλπεις: επιτυχίες της ταινίας του Λάνθιμου (story που εντυπωσιάζει)

UPDATE 4/12/2012

Η παγκοσμίου κύρους εφημερίδα Guardian τοποθέτησε τις Άλπεις στο τοπ 10 των καλύτερων κινηματογραφικών ταινιών του 2012, συγκεκριμένα η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στην ένατη θέση.



Update 19/6/2012

Μια νέα επιτυχία για τις "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου αυτή τη φορά κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σύδνεϊ, το βραβείο αυτό συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων το οποίο απονέμεται σε αναγνώριση θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών.

H εφημερίδα Sidney Morning Herald, γράφει μετά και από την επιτυχία της εθνικής μας : "μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν το κλίμα"


Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά την επιτυχία του "κυνόδοντα" που έφτασε μέχρι τα όσκαρ, με τη νέα του ταινία " Άλπεις" εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά.

Η υπόθεση της ταινίας Άλπεις των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου που κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ της Βενετίας έχει ως εξής:

Ένα πραγματικά πρωτότυπο σενάριο με βασικό του θέμα το θάνατο. Μια ομάδα ανθρώπων αντικαθιστά νεκρούς επί παραγγελία, έτσι ώστε να διευκολύνει τους συγγενείς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μια νοσοκόμα, ένας διασώστης, μια αθλήτρια και ο προπονητής της, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία μίσθωσης. Με ραντεβού αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους, που έχουν προσληφθεί από συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους του εκλιπόντος. Η εταιρεία ονομάζεται "Άλπεις", ενώ ο αρχηγός τους, ο διασώστης, αποκαλεί τον εαυτό του "Mont Blanc"

Πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Άρης Σερβετάλης, Αριάν Λαμπέντ και Τζόννυ Βεκρής.



movie-news.gr


Άλπεις: To trailer (ALPS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου