8 Δεκ 2009

Ημερολόγιο Google (με βίντεο του 2015)

Θα σας γράψω σήμερα για το Ημερολόγιο Google (το online ημερολόγιο) και τις ενδιαφέρουσες δυνατότητες  μερικές από τις οποίες ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Έλληνες.

Καταρχήν, μιλάμε για μια online ατζέντα-ημερολόγιο. Όσοι έχουν Google λογαριασμό (πχ GMail) μπορούν να συνδεθούν στο ημερολόγιο εδώ.


Ημερολόγιο Google, νέο video μου του 2015





Στο Google Calendar, μπορείτε  δωρεάν

  • να προγραμματίσετε πχ κάποια δουλειά ή ραντεβού που έχετε μεθαύριο(event).
  • να μοιραστείτε με φίλους(αν θέλετε) το πρόγραμμα σας.
  • να προσκαλέσετε κόσμο για το γεγονός που προγραμματίσατε.
  • να φτιάξετε διάφορα ημερολόγια(βλ. παρακάτω) το καθένα με διαφορετικό χρώμα.
  • να προσθέσετε τις Ελληνικές Εορτές καθώς και άλλων Χωρών.
  • να προσθέσετε--προς το παρόν μόνο--το πρόγραμμα Ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδος.
  • να δείτε τον καιρό ημέρας στην περιοχή σας.
  • να προσθέσετε τον αριθμό της ημέρας ή/και εβδομάδας του χρόνου που διανύουμε .
  • να δείτε το Google Calendar με μηνιαία, εβδομαδιαία ή ημερήσια μορφή cvs.
  •  να ειδοποιηθείτε από τη Google με email ή/και SMS (αυτό καταργήθηκε, Ιούνιος 2015) για το event που προγραμματίσατε, ορίζοντας πότε θα ειδοποιηθείτε. 
  • να εισάγετε άλλα calendars ή να συγχρονίσετε το Google Calendar πχ με το Outlook.
  • μπορείτε να εξάγετε δεδομένα ή συμβάντα από το cημερολόγιο σας πχ να το κάνετε download σε μορφή.
  • και άλλα.

Πως λειτουργεί το Google Calendar

Ας πούμε, ότι έχετε την μηνιαία εμφάνιση στο ημερολόγιο και θέλετε να προγραμματίσετε κάτι για τις 25.  Κλικ στο τετραγωνάκι με την ημέρα 25(βλέπε πρώτη εικόνα, κλικ για μεγέθυνση). Γράψτε τι είναι αυτό που προγραμματίζετε, πχ "γεύμα στις 8". Αν αυτό είναι όλο πατάτε καταχώριση. Αν θέλετε όμως να ρυθμίσετε το πως θα σας ειδοποιήσει για υπενθύμιση και αν η ειδοποίηση θα είναι μια φορά ή θα επαναλαμβάνεται, συν άλλες μικρο-ρυθμίσεις, κλικ στο λεπτομέρειες. Στις λεπτομέρειες επιλέγεται και αν το event είναι δημόσιο ή προσωπικό. Το δημόσιο μπορείτε να το μοιραστείτε.


    Ενδιαφέρουσες δυνατότητες --Interesting Calendars


    Δυο λόγια για τις ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Στην αριστερή στήλη, στα "άλλα ημερολόγια(other calendars, βλέπε φώτο) κάνοντας κλικ στο προσθήκη(add) μπορούμε να επιλέξουμε το "Browse interesting calendars"(περιήγηση  στα ενδιαφέροντα ημερολόγια, ή κάπως έτσι). Οδηγούμαστε σε νέα σελίδα, όπου μπορούμε να προσθέσουμε ημερολόγια πχ για τις Ελληνικές Εορτές, ποδόσφαιρο κλπ που αναφέρθηκα νωρίτερα στη λίστα. Δεν είναι ξεχωριστό ημερολόγιο, ενσωματώνεται στο δικό σας. Πχ αν επιλέξατε τις γιορτές και την ομάδα ΑΕΚ και παίζει(λέμε τώρα) τα Χριστούγεννα η ΑΕΚ(κύπελλο), στις 25 Δεκεμβρίου θα δείτε στο Google Calendar ότι είναι ο αγώνας και ότι είναι Χριστούγεννα. Οι δύο εγγραφές με διαφορετικό χρώμα.

    Εσείς χρησιμοποιείτε το ημερολόγιο της Google ή άλλο παρόμοιο;

    Εγγραφή στο blog μας


    licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

    2 σχόλια:

    1. Mε όλες αυτές τις δυνατότητες που προσφέρει το Google, τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε δίλημμα αν χρειάζεται να διατηρώ e-mail & calendar στο outlook ή να τα έχω όλα μια καλή στο Google....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. @Vassilis Του καθενός οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Νομίζω πάντως κάποιος μπορεί να εισάγει και το GMail του στο Outlook. Εγώ το είχα κάνει χρόνια πριν, και μετά στο Thunderbird της Mozilla. Στο Thunderbird αν θυμάμαι καλά είχα έτσι 2 inbox, Forthnet και GMail. Με το calendar τώρα μόλις ασχολούμαι. Είναι βοηθητικό και στον προγραμματισμό εργασιών για το μπλογκιν λένε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή