1 Οκτ 2010

Στη Τεχνόπολη θα ιχνηλατήσουν τη Κωνσταντινούπολη




Έκθεση με τίτλο "Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη" από 6/10 - 7/11/2010 στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Η έκθεση είχε φιλοξενηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, με μεγάλη επιτυχία.

Αφορμή για τη δημιουργία της έκθεσης στάθηκε η παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της Unesco, με τίτλο "Ιχνηλατώντας την Πόλη" το οποίο θα προβάλλεται καθημερινά τις απογευματινές ώρες, στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός.



Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευές, φωτογραφία, video και αγιογραφία, από Έλληνες εικαστικούς οι οποίοι δημιούργησαν αντλώντας έμπνευση από τους μύθους, τους θρύλους, τις εικόνες, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα σύμβολα της Κωνσταντινούπολης.

101 Ελλήνες καλλιτέχνες δημιούργησαν τα περισσότερα έργα ειδικά για την έκθεση. Πολλές και διαφορετικές σχολές και τεχνοτροπίες θα μπορέσει να θαυμάσει το κοινό.



Τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο "Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη",θα γίνουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από το δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη.

Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 22.00


Πηγή - Φωτογραφίες η σελίδα ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου