8 Δεκ 2010

Reservoir Dogs

Η ταινία που σας προτείνει το blog αυτό το μήνα είναι το Reservoir Dogs σε σενάριο και σκηνοθεσία του Quentin Tarantino.
Το Reservoir Dogs ταινία του 1992, είναι μια γκαγκστερική ταινία δράσης, από τις πρώτες του Ταραντίνο που τον καθιέρωσε σαν μετρ του είδους στο Hollywood.

Το Reservoir Dogs είναι μια εκρηκτική ταινία γεμάτη ενέργεια και επιθετικότητα παρά το ότι εξελίσσεται σε περιορισμένο χώρο. Ένα ρεσιτάλ ανταλλαγής μαύρου χιούμορ, σαρκασμού και εξυπνάδας. Το μόνο ίσως μειονέκτημα είναι το ότι η μοναδική γυναίκα που εμφανίζεται, εκτελείται στη στιγμή, χωρίς να μιλήσει.


Υπόθεση:

Ένα αφεντικό του εγκλήματος προσλαμβάνει 5 κακοποιούς για μια ληστεία. Η ληστεία πετυχαίνει μα υπάρχουν και θύματα μεταξύ τους. Βασικό κομμάτι του σχεδίου, κανείς δεν ξέρει κανέναν και έτσι κανείς δεν μπορεί να καρφώσει κανέναν. Γνωρίζονται σαν mister White, mister Orange, mister Pink και o γιος του αφεντικού ο Εντι. Μοιάζει να είναι το τέλειο σχέδιο, όμως η υποψία ότι ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκεται ένα "καρφί" ανάβει τα αίματα.


Πρωταγωνιστούν:

Harvey Keitel
Tim Roth
Steve Buscemi
Chris Penn
Michael Madsen
Lawrence Tierney
Quentin Tarantino.


Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου