Παστουρμάς κόντρα φιλέτο |
Ο Κουρουνλιάν θεωρείται ο πρώτος που έκανε ευρύτερα γνωστό τον παστουρμά στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με ένα μαγαζί των 10 τετραγωνικών. Το 1950 δημιούργησε ένα εργοστάσιο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Έτσι ξεκίνησε τη διανομή προιόντων ΜΙΡΑΝ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το 1960 αναλαμβάνει την επιχείρηση ο γιός του ιδρυτή Μπέδρος και το 1983 το εργοστάσιο επεκτείνεται και δημιουργείται μια μονάδα σε μια έκταση 1300 τ.μ. όπου παράγονται πλέον μαζικά τα δύο κύρια προιόντα της εταιρείας, ο παστουρμάς και το σουτζούκι.
Εργοστάσιο
Κανάρη 22
Αγ.Ι.Ρέντης
Ελλάδα
+30 210 491 3768
Σήμερα, που την επιχείρηση έχουν αναλάβει οι εγγονοί, Μιράν και Κρικόρ, η επιχείρηση διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP και κάνει κι εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρίτες χώρες.
Το τσιμένι(τσεμένι) είναι αυτό που προσδίδει την έντονη μυρωδιά στο παστουρμά. Δεν νοείται παστουρμάς χωρίς αυτό. Το...ελληνικότερο όνομα για το τσιμένη είναι μοσχοσίταρο. Μπαχαρικό. Όσοι δεν μπορούν τον παστουρμά λόγω της γνωστής συνέπειας της...εγκατάστασης της μυρωδιάς εκεί που ο βασιλιάς πάει μόνος, απλά μπορούν να αφαιρέσουν το τσιμένι κάπως και να το μαγειρέψουν πχ στη φασολάδα.
MIRAN στην Ευρυπίδου -Χάρτης
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Είδη Παστουρμά στο ΜΙΡΑΝ. Τρόπος παρασκευής
Ο παστουρμάς ακολουθεί πάντα φυσική ωρίμανση στον αέρα, ώστε να είναι υψηλής ποιότητας παστουρμάς. Ο ποιοτικός παστουρμάς δεν παρασκευάζεται ποτέ σε φούρνους υψηλών θερμοκρασιών
- Light(παστουρμάς που...δεν μυρίζει) άοσμος
- Μπούτι
- Μπριζόλα
- Κόντρα φιλέτο
- Ντιλμέ
- Bon Filet φιλέτο
- Εγριτζέ
- Γαλοπούλα
- Παστουρμάς Από κρέας Καμήλας(νέο)
Σουτζούκια ΜΙΡΑΝ
Εκτός από ωμός, ο παστουρμάς μπορεί να μαγειρευτεί. Γνωστότερος τρόπος με φασολάδα ή ρεβίθια. Επίσης το μπουρέκι με παστουρμά γίνεται νοστιμότατο. Στην Πόλη μπορεί κανείς να φάει παστουρμά σε πίτσα ή τοστ. Εγώ αναφέρω μια μικρή "συνταγή" που κάποτε ανακάλυψα από κυπριακό μαγαζί. Σε αλουμινόχαρτο, προσθέτω φέτα, φρέσκιες ντομάτες, παστουρμά ψιλοκομμένο(όπως πρέπει δηλαδή). Διπλώνω και κλείνω το μείγμα μέσα στο αλουμινόχαρτο. Μπαίνει στο φούρνο.
Έχουν και στο ΜΙΡΑΝ συνταγές στο νέο site
Έχουν και στο ΜΙΡΑΝ συνταγές στο νέο site
licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License
Γεια σου Σωτήρη.μιαμ μιαμ..τρελαινομαι για τον παστουρμα αλλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαποια στιγμη θα δοκιμασω αυτη με τη φετα και ντοματα,αλλα θελω να δοκιμασω και το λεχ ματζουν.
Γεια Μαριελενα, οπωσδήποτε δοκίμασε
ΑπάντησηΔιαγραφή