4 Ιουλ 2011

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε κι άλλοι 48 παίχτες/παράγοντες υπό κράτηση!

Ποδοσφαιρικό σκάνδαλο και στην Τουρκία


Fenerbahce logo
Ο Aziz Yildirim, πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, μαζί με τον αντιπρόεδρο της, το καινούριο απόκτημα ο ποδοσφαιριστής Emanuel Emenike και διάφοροι άλλοι παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Τουρκίας(σύνολο 49) είναι υπό κράτηση, μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έγιναν στα σπίτια, στάδια και εγκαταστάσεις από την Κυριακή πρωί σε 15 πόλεις της γειτονικής χώρας για στημένα παιχνίδια.

Μεταξύ των συλληφθέντων παραγόντων ο τεχνικός διευθυντής της Εσκίσεχιρσπορ Umit Karan. Επίσης υπό κράτηση τουλάχιστον 2 διεθνής ποδοσφαιριστές της Τουρκίας,ο Serkan Calik και Serdar Kulbilge.

Η επιχείριση της αστυνομίας διεξήχθη ταυτόχρονα σε 15 πόλεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξετάσθηκαν οι αγώνες Εσκίσεχιρ-Φενέρμπαχτσε, Εσκίσεχιρ--Τράμπζονσπορ, Φενέρμπαχτσε-Σίβασσπορ

Ορισμένες συλλήψεις είχαν γίνει πέρσι, όχι όμως τέτοια ονόματα βόμβα.

Υπενθυμίζεται ότι η Φενέρμπαχτσε είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην Τουρκία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός Ερντογάν είναι οπαδός της.

Σχόλιο συναδέλφου m.blanco:

Τελικά δεν είμαστε οι μόνοι. Το ζήτημα είναι πια κατάληξη θα έχει τελικά το θέμα στις δύο χώρες. Στη Τουρκία συνελήφθη ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας και πιο λαοφιλούς ομάδας, ενώ εδώ παρά το ότι στις κασέτες που ήρθαν στη δημοσιότητα από την εισαγγελία φαίνεται να εμπλέκονται οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (Μαρινάκης, Πατέρας) κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος δήλωσε πως δεν πιστεύει να υποβιβαστούν μεγάλες ομάδες, προεξοφλώντας την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης.


Η σύλληψη του προέδρου της Φενέρμπαχτσε σε φωτογραφίες

Βίντεο


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player





Hurriyet
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου