30 Νοε 2011

Bicycle Film Festival

Bicycle Film Festival, το δημοφιλές ποδηλατικό φεστιβάλ που επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011.

Θεσμοθετήθηκε πριν 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη και τώρα πια, ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με ταινίες και δράσεις της ποδηλατικής κουλτούρας. Στην Αθήνα διοργανώνεται με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Κεντρικός άξονας του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ποδηλάτου, είναι φυσικά οι 53 μικρές και μεσαίες ταινίες που θα προβληθούν στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας). Θα υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης ποδηλάτων.


8 έως 11 Δεκεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 5 €
Πάσο ημέρας για 2 προβολές: 8 €


Οι ταινίες που ξεχωρίζουν:
Monkey Warfare, μια indie ποδηλατική κωμωδία που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Τορόντο
With my own two wheels, ένα ντοκιμαντέρ με ήρωες 5 διαφορετικούς ανθρώπους στην Ζάμπια, την Ινδία, τη Γκάνα, την Γουατεμάλα και την Καλιφόρνια, που το ποδήλατο άλλαξε τη ζωή τους.
Of Steel, ντοκυμαντέρ του Dario Pegoretti.
Smile for Future, το ταξίδι 2 διάσημων Ιαπώνων αθλητών bmx στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι περιοχές της χώρας τους

Άλλη ενδιαφέρουσα δράση του φεστιβάλ είναι η εικαστική έκθεση Spoked. Θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο six d.o.g.s., είναι μια συγκέντρωση αφηγήσεων και εικόνων με αφετηρία το ποδήλατο.

Εδώ στο site του φεσριβάλ μπορείτε να δείτε τα trailer όλων των ταινιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου