13 Απρ 2012

Χάρτης Κωνσταντινούπολης KAI πανόραμα δρόμων αλά street view

tram στο Πέρα
Ο χάρτης της Κωνσταντινούπολης και άλλων περιοχών στην Τουρκία μπορεί να βρεθεί και χρησιμοποιηθεί άνετα από τους επισκέπτες σε 2 site, Το "Χάρτες Yandex" και το "Χάρτες Google". Η διαφορά, και η μεγάλη έκπληξη, μεταξύ των 2 είναι ότι στο Yandex, εκτός από χάρτη της Κωνσταντινούπολης έχουμε και πανοραμική περιήγηση βήμα προς βήμα στους δρόμους της Πόλης με αληθινές φωτογραφίες 360 μοιρών, αλά street view της Google.



Χάρτες Yandex


Οι χάρτες Yandex είναι μια Ρώσικη μηχανή αναζήτησης για εύρεση και χρήση χαρτών της Τουρκίας και άλλων χωρών. Ο χάρτης της Κωνσταντινούπολης και άλλων περιοχών στην Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ή με πληκτρολόγηση μιας διεύθυνσης ή αξιοθέατου ή επιχείρησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Yandex ξεκίνησε μηχανή αναζήτησης και μια σειρά άλλων υπηρεσιών, όπως οι χάρτες στην Τουρκία, στο yandex.com.tr. Η εταιρεία άνοιξε επίσης ένα γραφείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η υπηρεσία Yandex προσφέρει και ορισμένα εργαλεία όπως μέτρηση απόστασης, εύρεση δρομολογίων, εκτύπωση χάρτη, προσθήκη σημείων που σας ενδιαφέρουν, προφανώς αναζήτηση διεύθυνσης κλπ, μεγάλωμα-μίκρεμα χάρτη...

Αλλά η ατραξιόν του Yandex είναι ότι, όταν πληκτρολογήσετε ή μεταφέρετε το χάρτη με το ποντίκι σε μια διεύθυνση και κατέβετε όσο γίνεται στο επίπεδο του δρόμου με τη βοήθεια της "ρόδας" του ποντικιού ή πατώντας το + στο χάρτη, μετά πατήστε το κουμπί panorama. Χρωματίζονται με μπλε χρώμα κάμποσοι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης.

Χρωματισμένος δρόμος σημαίνει ότι πέρασε το αμάξι και τράβηξε πανοραμικές φωτογραφίες. Να τι εννοώ:






Με τα άσπρα βέλη, ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ κανονικά στο δρόμο που σας ενδιαφέρει και με τη βοήθεια του ποντικιού μπορείτε να κοιτάξετε δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω κλπ, να στρείψετε σε μια διασταύρωση και πάει λέγοντας.

Είναι ένας πολύ χρήσιμος χάρτης της Κωνσταντινούπολης για τους τουρίστες πχ οσους πάνε για Πάσχα στην Πόλη.

Ιδιαίτερα όμως για μας τους Κωνσταντινουπολίτες, που έχουμε ζήσει εκεί και τώρα ζούμε στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μπορούμε να δούμε τις αγαπημένες μας τοποθεσίες, τα στέκια μα και τα σπίτια που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Μόνο κάποιος που έχει φύγει από το τόπο του, χωρίς τη θέληση του μπορεί να καταλάβει τη νοσταλγία για την αγαπημένη του πατρίδα, αν μάλιστα έχει να επισκεφτεί καιρό το τόπο του, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Βλέπεις πως έχουν αλλάξει τα πράματα στη γειτονιά σου και τι παρέμεινε ίδιο.

Από ότι βλέπω το Yandex χρησιμοποιεί χάρτες NAVTEQ.

Εφαρμογές yandex για κινητά[yandex maps apps], Istanbul





άρθρο μας που αναφέρει ζωντανό παράδειγμα με Χάρτες Google. Ο σύνδεσμος χαρτών στην πρώτη παράγραφο. Στην Τουρκία όπως και στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει streetview.

UPDATE 2014 : Google Street View στην Ελλάδα. Online όλη η χώρα(με ελλείψεις ακόμη) 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου