11 Δεκ 2013

Συναυλία του συγκροτήματος "The Galata Spirit" στην Πόλη

Σήμερα Τετάρτη 11/12/2013 στις 8 το βράδυ, υπάρχει συναυλία του συγκροτήματος Ελλαδιτών μουσικών "The Galata Spirit" στην Κωνσταντινούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο...Μπουλέντ Ετζεβίτ. Τέλος πάντων έγραφε ποιήματα ο συγχωρεμένος εκτός από τις περασμένες στην ιστορία "ασχολίες" του σε πολιτικό επίπεδο και "περνούσε" για σοσιαλδημοκράτης, φαίνεται για αυτό ονόμασαν το κέντρο έτσι.



Η αφίσα της συναυλίας του συγκροτήματος The Galata Spirit
Η αφίσα της σημερινής συναυλίας The Galata Spirit



Το Galata Spirit είναι ένα συγκρότημα("μουσικό σύνολο") που δημιουργήθηκε το 2012 απο τον Γιώργο Μαρινάκη. Αποτελείται από ταλαντούχους Έλληνες(Ελλαδίτες) μουσικούς που ζουν και δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά στην Πόλη. Οι συναυλίες του αφορούν κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις οργανικής μουσικής(sanat muzigi υποθέτω το λένε ακομη), επηρεασμένες απο την πολυπολιτισμική μουσική παράδοση της Πόλης.

Εχω γράψει για το πως το Turk sanat Muzigi θυμίζει έντονα Βυζαντινή Μουσική και ότι υπήρξαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μεγάλοι ρωμιοί συνθέτες αυτής της μουσικής που παίζεται ακόμη στα τούρκικα ραδιόφωνα(ίσως σε λιγότερο βαθμό από την εποχή μου στη Πόλη).

Τα μέλη του The Galata spirit είναι


Συντελεστές του The Galata Spirit



  1. Γιώργος Μαρινάκης: Ούτι, Καλλιτεχνική Επιμέλεια
  2. Άρης Συσκάκης: Kρητική Λύρα, Βιολί
  3. Φωτεινή Κοκκάλα: Τσέλο
  4. Κατερίνα Παπαδοπούλου: Kρουστά
  5. Στάθης Κουτούζος: Kρουστά



Ενα τραγούδι από το συγκρότημα The Galata Spirit, το Yine Bir Gülnihal Aldı Bu Gönlümü από παρουσίασαση τους τον Φεβρουάριο στο "Dede Efendi Evi":




Facebook Page

Ο χάρτης του πολιτιστικού κέντρου και η διεύθυνση/τηλέφωνο:

Esentepe Mh.
Ankara Caddesi No:142, Kartal, Türkiye
+90 216 353 00



Προβολή μεγαλύτερου χάρτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου