30 Αυγ 2014

Σταύρος Ξαρχάκος - Συναυλία "Μάνα μου Ελλάς" στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος πραγματοποιεί συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο "Μάνα μου Ελλάς" στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 μέρα Τρίτη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από €20 και μπορούν να αγοραστούν online (πχ με προπληρωμένη τραπεζική κάρτα). Το Viva.com λέει ότι "1+1 εισιτήριο δωρεάν στο άνω διάζωμα από 10 ευρώ".


Συναυλια Σταυρου Ξαρχακου στο ηρωδειο 30/9/14
Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο 30/9/14


Ο Ξαρχάκος επιλέγει για τη συναυλία "Μάνα μου Ελλάς" εκλεκτά τραγούδια και συνθέσεις   από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και την δισκογραφία απ μια λαμπρή καριέρα 50 ετών.







Εμφανίζονται μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο: 


  1. Η Ηρώ Σαΐα, απόφοιτη δραματικής σχολής και του τμήματος των Σπουδών στον Eλληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.Σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο.
  2. Ο Ζαχαρίας Καρούνης ο οποίος σπούδασε στη Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ βυζαντινής μουσικολογίας και παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασσικού τραγουδιού.
  3. Ο  Νεοκλής Νεοφυτίδης ο οποίος συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με συνθέτες και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ βυζαντινής μουσικολογίας. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασσικού τραγουδιού.
  4. Ενδεκαμελής ορχήστρα μουσικών – σολίστ υπό τη διεύθυνση του Ξαρχάκου 


Ηρώδειο
Ωδείο Ηρώδη Αττικού


Το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού (Ηρώδειο), βρίσκεται στη Νότια κλιτύ (πλαγιά) της Ακρόπολης, επί της σημερινής οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η είσοδος γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Με μετρό κατεβαίνετε στο σταθμό "Ακρόπολη" (Γραμμή 2). Τηλέφωνο: 210 32 41 807.






To Ηρώδειο κτίσθηκε μεταξύ των ετών 160 και 174 μ.Χ. από τον Ηρώδη Αττικό, φιλόσοφο. Πρόκειται για τυπικό ρωμαϊκό ωδείο. Το οικοδόμημα ήταν μεγάλο και πολυτελές. Το μαρμάρινο κοίλο του, μεγαλύτερο του ημικυκλίου, είχε διάμετρο 80 μέτρων και χωρούσε 4.800 θεατές.

Τον Σεπτέμβριο του 1920 πραγματοποιούνται εκεί οι "Γιορτές της Νίκης" του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία, παρουσία του Βενιζέλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου