Μια άλλη πολύ χρήσιμη πτυχή του CCleaner είναι ότι συμμαζεύει το μητρώο(registry) των Windows σας σβήνοντας άχρηστες πλέον εγγραφές και συμβάλλοντας πάλι στην αποδοτικότερη λειτουργία του υπολογιστή σας. όταν κάνετε χρήση αυτής της λειτουργίας, καλό είναι να κάνετε backup του μητρώου όπως άλλωστε θα σας ζητήσει να κάνετε(με ένα κλικ) το ίδιο το πρόγραμμα.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες του CCleaner πολλές φορές απελευθερώνουν τεράστιο χώρο στον σκληρό σας δίσκο.
Το CCleaner επιπλέον είναι ένα πολύ γρήγορο πρόγραμμα.
Το CCleaner γνωρίζει που βρίσκονται και αποθηκεύουν αρχεία και καθαρίζει τα
- Internet Explorer
- Firefox
- Google Chrome
- Opera
- Safari
- Στα Windows
Επίσης καθαρίζει τα ίχνη από πρόσφατη δραστηριότητα μεταξύ άλλων και στις εφαρμογές
Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce, WinZip
Μπορείτε να κατεβάσετε το CCleaner εδώ.
Μα τα έσβησα! Meet Eraser
Μερικές από τις λειτουργίες του CCleaner θυμίζουν αυτές του γερόλυκου Eraser.
Για παράδειγμα στο CCleaner στο
Cleaner > Windows > Advanced
υπάρχει η λειτουργία "wipe free space". Αυτή η λειτουργία είναι όμοια με το "Erase unused space" του Eraser. Στην περίπτωση του Eraser απλώς κάνετε δεξί κλικ στον σκληρό σας δίσκο(πχ C:\) και επιλέγετε "Erase unused space", ενώ στο CCleaner επιλέγετε το τετραγωνάκι "wipe free space" που αναφέρθηκε.
Αν για παράδειγμα νομίζατε ότι με το delete σβήνονται τα αρχεία γελιέστε. Απλώς "σβήνεται" η δυνατότητα πρόσβασης σας σε αυτά(με απλά λόγια). Με οποιοδήποτε κατάλληλο πρόγραμμα όλα σχεδόν τα δήθεν σβησμένα επανέρχονται.
Οπότε ή τα σβήνετε μια και καλή με την πρώτη με το CCleaner ή Eraser ή αν είχατε χρησιμοποιήσει το delete κάνετε "wipe free space" ή "Erase unused space".
Με το Eraser σβήνετε μια και καλή το αρχείο της αρεσκείας σας(ή τα αρχεία) επιλέγοντας τα και κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Erase. Στο παραθυράκι διαλόγου στα
Options
επιλέγετε τον τύπο του σβησίματος που θέλετε. Για καλή δουλειά 35 φορές είναι υπεραρκετό. Αλλά αν έχετε πολλά αρχεία και 3 φτάνει(οικονομία χρόνου, το Eraser δεν ελιναι γρήγορο).
Συμπέρασμα
Άρα για αυτόματο καθάρισμα ιχνών και άχρηστου όγκου αρχείων από δραστηριότητα ίντερνετ χρησιμοποιώ CCleaner. όπως επίσης για συμμάζεμα του μητρώου.
Για μεμονωμένα αρχεία ή ομάδες αρχείων πχ έγγραφα, φωτογραφίες κλπ χρησιμοποιώ Eraser.
Για free space ένα από τα δύο.
Προσοχή! ότι σβήσει πάει δεν επανέρχεται!!
Διαβάστε τα αντίστοιχα Help & FAQ πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου