ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για κατάργηση βίζας σε Έλληνες

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την κατάργηση της βίζας για Έλληνες επισκέπτες προς ΗΠΑ στο Αμερικανικό Κογκρέσσο.

UPDATE Διαβάστε: Ο Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή για κατάργηση της βίζας σε Έλληνες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την συμπερίληψη της Ελλάδας μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους επισκέπτονται τις ΗΠΑ για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς βίζα.

Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, είπε ότι η νέα ενέργεια αποβλέπει να υπενθυμίσει στα αρμόδια υπουργεία ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο ενδιαφέρεται για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα VisaWaiver.


Το πρόγραμμα VisaWaiver


Το
Visa Waiver Program(VWP) προβλέπει και επιτρέπει σε πολίτες ορισμένων χωρών να ταξιδέψουν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ κάτω από 90 μέρες χωρίς βίζα, αν κατέχουν e-passport(ηλεκτρονικό διαβατήριο) και έχουν "εγκριθεί" από το Electronic System for Travel Authorization (ESTA.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις πρώτες 15 χώρες που δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα οι πολίτες της για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χρειάζονται βίζα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 ακόμα και οι νεοεισαχθείσες χώρες όπως η Τσεχία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λάτβια, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Σλοβακία, ακόμα και η Κορέα δεν χρειάζονται βίζα.

Έχουν προηγηθεί μεγάλες αντιδράσεις από την Ελλάδα και τους Έλληνες τις Αμερικής για την μη ένταξη της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια που ισχύει το πρόγραμμα Visa Waiver στο πρόγραμμα αυτό. Έχουν προηγηθεί επίσης αποτυχημένες προσπάθειες για την ένταξη.

VOA-Ελληνικά
traveldailynews


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα