1 Αυγ 2010

Νίσυρος

Νίσυρος, ένα νησί των Δωδεκανήσων με ένα άγριο μα ταυτόχρονα και γαλήνιο τοπίο. Ένα νησί  γεμάτο χρώματα. Το ηφαίστειο είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού. Μαύρη λάβα, άσπρη ελαφρόπετρα και κόκκινη σκουριά έχει βγάλει το ηφαίστειο, με αυτά τα υλικά κτίστηκαν και τα σπίτια της.


Η Νίσυρος γεννήθηκε σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας. Η μητέρα των πάντων Γη, έστρεψε τους θνητούς Γίγαντες κατά των αθάνατων θεών του Ολύμπου. Οι θεοί καταδίωξαν τους Γίγαντες, οι οποίοι υποχώρησαν έντρομοι. Ο θεός της θάλασσας Ποσειδώνας είχε αναλάβει, κατόπιν εντολής του Δία, να εξαφανίσει το Γίγαντα Πολυβώτη, ο οποίος διέσχισε φοβισμένος το Αιγαίο προκειμένου να σωθεί. Ο Ποσειδώνας τον πρόφτασε κοντά στην Κω. Με την τρίαινά του, απέσπασε ένα τμήμα από την Κω και το εκσφενδόνισε εναντίον του Πολυβώτη. Ο Ποσειδώνας πέτυχε το Γίγαντα και τον καταπλάκωσε. Το κομμάτι αυτό της Κω έγινε η Νίσυρος.



Νίσυρος
Νίσυρος
Πολλά τα αξιοθέατα της Νισύρου. Κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες, οικισμοί ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής όπως το Μανδράκι ο μεγαλύτερος οικισμός στον οποίο βρίσκεται το λιμάνι,το Ενετικό Κάστρο με την Παναγιά την Σπηλιανή του 14ου αιώνα και το παλαιόκαστρο.

Ο ορεινός παραδοσιακός οικισμός του Εμπορείου το Κάστρο της Παντονίκης,η Φυσική Σάουνα και η φανταστική θέα προς την Καλδέρα και τον Προφήτη Ηλία που θα απολαύσετε από το "μπαλκόνι του Εμπορειού".

Τους Παλλούς ένα γραφικό ψαροχώρι, το επίνειο του Εμπορειού με δυνατότητα ελλιμενισμού, εκεί βρίσκονται τα Ιπποκράτεια λουτρά.

Η Καλδέρα το υπαίθριο γεωλογικό μουσείο με τους κρατήρες Στέφανο, Πολυβώτη κ.α.. Για την περιήγησή σας θα χρειαστείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να απολαύσετε το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Τα λιθόστρωτα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν στο μοναδικό φυσικό τοπίο του νησιού, πέτρινες αγροικίες, παλιά αποστακτήρια, ξωκλήσια και οι πεζούλες (οριζόντιες λωρίδες από ξερολιθιές για να καλλιεργούν την άγρια γη) θα κάνουν τη περιήγηση σας ενδιαφέρουσα.


πηγή: Nisyros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου