4 Ιουλ 2011

Απογευματινή Κωνσταντινούπολης: Πληροφορίες για εγγραφή στην ηλεκτρονική έκδοση

Do not letApogevmatini of Istanbul close!
Πληροφορίες και Λεπτομέρειες για Συνδρομή στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης" (τραπεζικός Λογαριασμός, Αριθμοσ IBAN Κλπ). Η εφημερίδα θα έρχεται κάθε πρωί στο email σας σε pdf μορφή (δες πως ανοίγουν).

Apoyevmatini

Istiklâl Cadd. 166 Suriye Pasajı, Beyoğlu, Istanbul, Turkey

Tel. (212) 225 5957 Fax (212) 292 20 13

Email: Apo.istanbul@gmail.com

Σημείωση 2016: Το άρθρο που ακολουθεί και γράφτηκε το 2011 αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και υπάρχουν ακόμη η ιστορική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης.

Η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης που συντρόφεψε γενιές Κωνσταντινουπολιτών από το 1925 κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο, ίσως και στις 12/7/2011. Μπορείτε να βοηθήσετε! Είτε είστε απλός πολίτης ή εταιρεία υπάρχουν κινήσεις που αναφέρω παρακάτω που θα βοηθήσουν την προσπάθεια. English version follows!

Το άρθρο αυτό το γράφω αφού επικοινώνησα με τη διεύθυνση της Απογευματινής και επιβεβαίωσα την είδηση.



Το πρόβλημα οφείλεται εν μέρη στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα την διακοπή διαφημίσεων Ελληνικών εταιρειών στην Απογευματινή της Πόλης και εν μέρη στην άρνηση δημοσίευσης από το Τουρκικό κράτος επίσημων αγγελιών μια που η κυκλοφορία της εφημερίδας είναι κάτω από 5000 αντίτυπα(πηγή, να μην κλείσει η Απογευματινή-Facebook). Έχω την εντύπωση ότι κι ελληνικές κρατικές διαφημίσεις κόπηκαν.

Στις 25 Ιουνίου σε ένα πάνελ που μίλησε ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Βασιλειάδης στην Πόλη δήλωσε ότι η Απογευματινή μπορεί και να κλείσει στις 12/7/2011. Κάποτε, στο παρελθόν, η κυκλοφορία της εφημερίδας είχε φτάσει της 30000. Σήμερα 600. Η εφημερίδα σώζετε με κάποιες χιλιάδες ευρώ(πηγή).

Η εφημερίδα Απογευματινή όσο λειτουργεί είναι ζωντανή απόδειξη πως στο τόπο αυτό ζούσαν (και ζουν ακόμα) Έλληνες, ας μην αφήσουμε να χαθεί η απόδειξη αυτή.

Αυτό που μπορεί να κάνουμε μαζικά, είναι να γίνουμε συνδρομητές αμέσως στην Ελλάδα ή όπου αλλού βρισκόμαστε! Να ενημερώσουμε φίλους και γνωστούς και σε δίκτυα όπως Facebook/Twitter/email. Δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Απογευματινής παρακάτω:


Οι εταιρείες ας επικοινωνήσουν μαζί τους να τους δώσουν καμμία διαφήμιση.

Οι συνδρομές φέρεται να είναι (ΠΗΓΉ)
3 μήνες 25 YTL(Περίπου 12,5 ευρώ)
6 μήνες 50 YTL(25 ευρώ)
1 χρόνος 100YTL(50 ΕΥΡΏ)

Η εφημερίδα θα έρχεται κάθε πρωί στο email σας σε pdf μορφή.

Πολλοί φοιτητές από την Πόλη, και όχι μόνο, με την προτροπή μάλιστα καθηγητών τους, με επικεφαλής το πανεπιστήμιο Bilgi, εγγράφονται συνδρομητές της 'Απογευματινής' δίχως καν να γνωρίζουν Ελληνικά, απλά και μόνο για να τη στηρίξουν. Βλέπω και φοιτητές από το Marmara Universitesi να στηρίζουν το όχι στο κλείσιμο της Αογευματινής της Πόλης στο Twitter.


English version:

“Do not let Apoyevmatini to close down!”
Apoyevmatini is the oldest newspaper in Turkey issued in Greek language. Since 1925, it has been distributed to the Greek minority in Istanbul almost uninterruptedly, except the 6-7 September 1955 events (the Istanbul Pogrom).
Today the newspaper is facing with financial difficulties, partly caused by the economic crisis in Greece (the regular advertisements of Greek companies and institutions has came to a halt) and partially because of the bureaucracy in Turkey which disallows the official announcements to be published in a newspaper unless it has a circulation of at least 5000 copies.

Yearly subscriptions to Apoyevmatini, encouraging companies to place their ads on the paper can make a huge difference.

Do it, and do not let Apoyevmatini to close down.(source)

Η συνέχεια του θέματος για την τύχη της Απογευματινής της Πόλης





licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

4 σχόλια:

  1. Είμαι ήδη συνδρομήτρια από καιρό. Πρέπει όλοι ο Ρωμιοί που ζουν στα διάφορα κράτη ανά την υφήλιον να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ μας δίνουν μαθήματα Τούρκοι φοιτητές που δεν ξέρουν λέξη ελληνικά. Αν δεν το κάνουμε κι εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνήθως μόνο οι Έλληνες της διασποράς καταλαβαίνουν την ανάγκη της διατήρησης ενός τέτοιου ιστορικού εντύπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν μπορώ να το δεχθώ αλλά σίγουρα οι Έλληνες τις διασποράς έχουν τον πόνο μέσα τους και ξέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή