28 Μαΐ 2016

Σκόπελος ένα καταπράσινο νησί

Η Σκόπελος, ένα ηφαιστειογενές νησί από γρανίτη Μάρμαρο και ασβεστόλιθο γεμάτο ψηλά βουνά και δάση.

Η Σκόπελος βρίσκεται στις Σποράδες (Βόρειες Κυκλάδες) και είναι κατοικημένο από τους προϊστορικούς χρόνους, από τα λίγα νησιά που κράτησαν αναλλοίωτο το πληθυσμό τους τη Τουρκοκρατία. Οι περισσότερες οικογένειες Σκοπελιτών έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων.

Απουσία βιομηχανίας και φτωχή ακτοπλοϊκή σύνδεση, ένα μείγμα που έκανε τη Σκόπελο να διαθέτει από τα πλέον καθαρά και διαυγή νερά της Ελλάδας. Παραλίες όλων των ειδών, ο Πάνορμος με τα υπέροχα βοτσαλάκια, η χρυσή άμμος στη Στάφυλο και το ψιλό χαλίκι στη Μηλιά και τη Καστάνη.


Χώρα Σκοπέλου

Πολλοί μικροί κολπίσκοι και σπηλιές, 100 χιλιόμετρα παραλίας με μόνο τα μισά να είναι προσβάσιμα από το δίκτυο των καλντεριμιών. ιδανικά για πεζοπορία. Βαθιά μπλε νερά με πλούσια θαλάσσια πανίδα, πόλος έλξης για δύτες και όλα τα σπορ, ιστιοπλοΐα σκι κλπ.



Μεγαλύτερος οικισμός η Χώρα της Σκοπέλου 3.000 κάτοικοι μαζί με τη Γλώσσα που έχει 1.000 μόνιμους κατοίκους είναι οι κυριότεροι οικισμοί του νησιού. Εκτός από τις ελιές η Σκόπελος παράγει κρασί, μέλι, δαμάσκηνα και αμύγδαλα.

Η Χώρα από το 1978 έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, τα κτίρια είναι πέτρινα κι έχουν ξύλινα μπαλκόνια ενώ η σκεπή τους είναι φτιαγμένη από πλάκα Πηλίου. Σε όλο το νησί  υπάρχουν περισσότερες από 300 βυζαντινές εκκλησίες.


Πόλος έλξης για δύτες και ιστιοπλόους

Σκόπελος - Μετακίνηση

Ο ταχύτερος τρόπος να φθάσεις στο νησί είναι μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου και από εκεί, παίρνεις κάποιο από τα πλοία ή τα ταχύπλοα της γραμμής και κατεβαίνεις σε ένα από τα δύο λιμάνια της Σκοπέλου,  το Λουτράκι επίνειο της Γλώσσας, ή το λιμάνι της χώρας.

Το καλοκαίρι εκτελούνται απευθείας δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκόπελο, ενώ υπάρχει και ανταπόκριση των πλοίων από τον Άγιο Κωνσταντίνο με πούλμαν από την Αθήνα. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, το νησί συνδέεται με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία μέσω του Βόλου όπου υπάρχει αεροδρόμιο.

 Διαμονή - Hotels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου