11 Ιουν 2016

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο

Όπως λέει και το site του πάρκου Φλοίσβος, μια ανάσα από την Aθήνα με το κύμα να "σκάει στα πόδια σας", υπάρχει ένα υπερ-περιποιημένο καταπράσινο πάρκο μεγάλων διαστάσεων. Από άποψη μεγέθους αν και δε βρήκα στοιχεία, υποπτεύομαι ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης.







Ο χώρος χαρακτηρίζεται πολυσύνθετος και είναι.Διαθέτει καφετέρια, παιδικές χαρές, θερινό κινηματογράφο και το σπουδαιότερο για μας έχει τοποθετήσει σε μερικά σημεία υπαίθρια όργανα γυμναστικής για δωρεάν χρήση από τους δημότες και επισκέπτες. οι φωτογραφίες είναι από όσα όργανα προλάβαμε να τραβήξουμε προσωπικά.





είναι ευνόητο ότι η χρήση των οργάνων γυμναστικής, ειδικά αυτά που ανεβαίνεις πάνω (σκαρφαλώνεις) κι έχουν πεντάλ δε θα πρέπει να αφήνεται σε ασυνόδευτα παιδιά. ταυτόχρονα κάποιος πρέπει να ξέρει σε τη φυσική κατάσταση βρίσκεται η καρδιά του για να μην έχει απρόοπτα. το ποδήλατο και το όργανο που υποθέτουμε εξυπηρετεί την την ανάπτυξη του ανώτερου μυικού συστήματος μας φάνηκαν ευχάριστα και χρήσιμα.







Το πάρκο βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τραμ κι έχει δικιά του στάση τραμ. ουσιαστικά ένα είδος Central Park για τους δημότες κι επισκέπτες.

Επειδή πολύς κόσμος στο Φάληρο έχει σκύλο, έχει φτιάξει και έναν ειδικό χώρο όπου μαζεύονται τα σκυλιά και ιδιοκτήτες με σχετική ασφάλεια σε χαλικοστρωμένο πεδίο.

Κατά τα άλλα δεν έχουν τσιγκουνευτεί στο πράσινο και το πάρκο έχει ξύλινα κιόσκια. προφανώς είναι ο ορισμός της καλής διαχείρισης ως φαίνεται του σωστού ανταποδοτικού χαρακτήρα των φόρων που εισπράττει ο δήμος από τους δημότες.






Ο παιδότοπος είναι φυσικό να τραβάει την προσοχή με τα 1200m2 επιφάνειας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο δήμος διοργανώνει υπαίθριες εκδηλώσεις.

Στο πάρκο διάσπαρτα υπάρχουν διάφορα έργα τέχνης /αγάλματα που παρατηρήσαμε.






Ταυτόχρονα χωρίς να τον γνωρίζουμε ή έχουμε ανάγκη να τον προωθήσουμε, έχουμε παρατηρήσει τον ίδιο τον δήμαρχο να κάνει...περιπολίες στο πάρκο, διαπιστωμένα.

Πάρκο Φλοίσβου
τηλέφωνο 2109885140
info@floisvospark.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου