19 Φεβ 2009

Διακοπες στο νησί των πειρατών, την Ελαφόνησσο

Στα μέσα του 15ου αιώνα η Αττική είναι Φράγκικο δουκάτο και ο Φραγκίσκος Ατσαιόλι ο 2ος [Francesko Acciaoli] ο τελευταίος δούκας των Αθηνών την κυβερνά. Η Κωνσταντινούπολη έχει πέσει στα χέρια των Τούρκων. Τα παράλια της Πελοποννήσου λυμαίνονται πειρατές.

Ο πιο άγριος και αιμοδιψείς από αυτούς ο Αρουτζ Μπαρμπαρόσα, αδελφός του Χαϊρεντίν πασά
του διάσημου κοκκινογένη, έχει το άντρο του σε ένα μικρό νησί δίπλα από το ακρωτήριο Μαλέας, την Ελαφόνησσο.

Στους παλιούς βενετσιάνικους χάρτες δίπλα στο νησί έχει το σήμα ενός ελαφιού υπήρχαν πολλά από ένα είδος μικρού κόκκινου ελαφιού, εξού και το όνομα του γειτονικού χωριού Βιγλάφια [βιγλα- ελαφι] παρατηρητήριο ελαφιών.

Σας προτείνω να πάτε για διακοπές εκεί.

20 τετραγωνικά χιλιόμετρα με υπέροχες αμμουδιές, θάλασσα από τις καλύτερες για wind surfing και ψάρεμα. Καλύτερη παραλία είναι η Σύμος, βρίσκεται στα 4,5χλμ από το λιμάνι της Ελαφονήσσου, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε τροπικό νησί.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, το καραβάκι για την Ελαφόνησσο μπορείτε να το πάρετε από το λιμανάκι που υπάρχει μετά το χωριό Βιγλαφια, έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στέγασης, φαγητού και διασκέδασης καθώς και internet cafe.
Μπορείτε να καταλύσετε στη Νεάπολη που είναι πολύ κοντά.

Έχει οργανωμένο camping και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα νερού στο νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την Ελαφόνησσο & photo album

5 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό μέρος πράγματι, ακόμη και να το επισκεφτεί κανείς. Μαθαίνω όμως οτι μερικοί ντόπιοι "κόβουν" οικόπεδα για να κτίσουν. Σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν αφήνουμε όρθιο. Μουζάς Ευστράτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πιστεύω. Δύσκολα αλλάζουν παλιές συνήθειες. Αλλά, τουλάχιστον να γράφουμε για αυτές, να σχολιάζουμε. Τα γραπτά μένουν. Ευχαριστούμε που μας επισκέφτηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ σας ευχαριστώ για τα ωραία θέματα που επιλέγετε. Για την Κωνσταντινούπολη, ένα θέμα που έχω ιδιαίτερη ευαισθησία που μπορώ να βρώ πληροφορίες? Πχ την πληθυσμιακή της εξέλιξη (στον ελληνικό πληθυσμό), μέρες και λεπτομέρειες της άλωσης κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μουζάς Ευστράτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. agiasofia.com
    eistinpolin.wordpress.com/
    el.wikipedia.com

    και φυσικά στο ιστολόγιο μας δημοσιεύονται και θα δημοσιευτούν αργότερα με μεγαλύτερη ένταση διάφορα θέματα γύρω από την Πόλη kai Μ. Ασία.

    Κάνοντας κλικ στην λέξη Κωνσταντινούπολη κάτω από τα Θέματα στην αριστερή στήλη εμφανίζουμε όλα τα θέματα σχετικά με την Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πάλι ευχαριστώ. Μουζάς Ευστράτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή