24 Μαρ 2009

Η τελευταία κατοικία του Αχιλλέα

Ενα μικρό νησί στη Μαύρη θάλασσα απέναντι από το δέλτα του Δούναβη έχει γίνει μήλο της έριδος μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας.



Στο νησί αυτό που κάποτε το λέγανε Λευκή (τώρα ονομάζετε Φιδονήσι) πιστεύεται ότι βρίσκεται θαμμένος ο Αχιλλέας.



Οι ναυτικοί διηγούνται ιστορίες με τον Αχιλλέα να εμφανίζετε στα όνειρα αυτών που περνάνε με το καράβι τους, τους προτείνει κατάλληλο σημείο για να αγκυροβολήσουν ώστε να προσκυνήσουν τον τάφο του.

Ο Ποσειδώνας χάρισε το νησί στον Αχιλλέα σαν τελευταία κατοικία του ήρωα όπως λέει και το κάτωθι σχόλιο κάποιου στο Google earth(σε φωτογραφία )
It's trooth I maced artexhibition here. Named "The Gift of Poseidon" www.elgephest.com This island was gift from Poseidon to Achiles, like last plase for hero


Υπάρχουν και σχόλια που αποδεικνύουν τη διαμάχη των δύο κρατών παραθέτουμε ενδεικτικά ένα που είναι γραμμένο στα Αγγλικά.
un roman, you were born stupid and brainless! And it's incurable! Thrust your stupid comment deep into your ass, fool gipsy! Greetings from Ukraine!


Το δικαστήριο της Χάγης αναμένετε σύντομα να βγάλει απόφαση για την κυριότητα του νησιού.

Update

Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης είναι διφορούμενη γιατί άλλη είναι η νομοθεσία για τις βραχονησίδες και άλλη για τα νησιά και δεν ξέρουν σε ποιά κατηγορία να το κατατάξουν. Πάντως το ενδιαφέρον των δύο κρατών είναι στραμμένο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα και όχι στο Φιδονήσι και στην αρχαιολογική και ιστορική του αξία.

Για την υφαλοκρηπίδα αποφασίστηκε πως το 80% του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που θα εξορυχθεί, ανήκει στη Ρουμανία.

Φαίνεται πως ο Ποσειδώνας φρόντισε ώστε να μην ενοχλήσει κανείς το πνεύμα του Αχιλλέα και η τελευταία κατοικία του να μείνει μυστική κι ασύλητη.


Ανάλογο post στο purple haze

wikipedia

1 σχόλιο: