17 Ιουν 2009

κάστρα - ξενοδοχεία

καστρο στη ΣκωτίαΣέ όλη την Ευρώπη υπάρχουν πολλά κάστρα- πύργοι που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και μπορεί να κάνει κάποιος διακοπές σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, μιας άλλης εποχής.

Δείτε μερικά από αυτά

Το κάστρο Inverlochy είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία-εστιατόρια της Σκωτίας, το έκτισε ο λόρδος Άμπιντζερ το 1873.
Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Ben Nevis στα δυτικά Highlands.

Ρωμαϊκό φρούριο ΙταλίαΤο Brando είναι ένα πρώην Ρωμαικό φρούριο που κτίστηκε για να ελέγχει τα ορεινά περάσματα των Άλπεων. Βρίσκεται στην περιοχή Βένετο στη βόρεια Ιταλία.
Διάφοροι Φεουδάρχες το Μεσαίωνα το επέκτειναν μέχρι να πάρει τη σημερινή του μορφή.


Πύργος Ελβετία
Το Chateau des contes de challes, βρίσκετε στη Σαβοΐα μία ώρα από την Γενεύη, θα βρείτε το ρομαντικό περιβάλλον του εκπληκτικού πύργου του 15ου αιώνα.
Σε πολύ μικρή απόσταση λειτουργεί καζίνο.



Το Castillio De Buen Amor βρίσκεται στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας.
Ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1931. Η κατασκευή του χρονολογείται από τον 6ο αιώνα αλλά μετατράπηκε σε παλάτι τον 15ο αιώνα.
Σταα τζάκια, τους τοίχους και στις εισόδους υπάρχουν τα οικόσημα των Fonseca. Η αρχιτεκτονική του κάστρου έχει σαφείς επιρροές από τους Άραβες.
παλάτι Ισπανία

Το όνομα του Buen Amor (Καλή Αγάπη) προέρχεται από το ειδύλλιο ενός από τους ιδιοκτήτες του τον Δον Alfonso Fonseca Acebedo, αρχιεπίσκοπο του Σαντιάγκο με την ερωμένη του Δόνια Maria de Ulloa.





πυργος Γεροδήμου Καλάβρυτα

Ο πύργος του Γεροδήμου στα Καλάβρυτα ίσως φαντάζει σαν φτωχός συγγενής μπροστά στα παλάτια που προαναφέρθηκαν πάντως είναι ένας τρόπος να ζήσεις το παραμύθι σε προσιτές τιμές
Κοντά του λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο.

2 σχόλια: