6 Σεπ 2010

Ακαδημία Πλάτωνος (η ταινία)

Ακαδημία Πλάτωνος (η αφίσα της ταινίας)
Η ταινία που έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (1ου ανδρικού ρόλου ο Αντ. Καφετζόπουλος) και έχει παιχτεί το περασμένο φθινόπωρο στις ελληνικές αίθουσες. Τώρα η Ακαδημία Πλάτωνος παίζει στο φεστιβάλ της Βενετίας, είναι υποψήφια για το βραβείο Lux 2010, του Ευρωκοινοβουλίου, που απονέμεται σε ταινίες με θεματολογία γύρω από την ταυτότητα των Ευρωπαίων.

Στις 24 Νοεμβρίου η ανακοίνωση για το βραβείο Lux.

Ο Σταύρος (Αντώνης Καφετζόπουλος), ο ήρωας της ταινίας Ακαδημία Πλάτωνος,ένας ψιλικατζής που μένει σε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας και ζει μια ζωή που δεν του πολυαρέσει. Είναι χωρισμένος, έχει ψιλοπαρατήσει το μαγαζί του και φροντίζει τη μητέρα του που έχει πάθει εγκεφαλικό.

Ο Σταύρος περνά όλη του την ημέρα καθισμένος έξω από το μαγαζί μαζί με τους φίλους του, σχολιάζοντας οποιονδήποτε περνά από μπροστά τους, η κλασσική Ελληνική τεμπελιά. Όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες του δεν βλέπει με συμπάθεια τους Κινέζους και τους Αλβανούς εργάτες της γειτονιάς. Αγαπημένη ασχολία το καθημερινό μέτρημα των Κινέζων, οι οποίοι στήνουν το μαγαζί τους απέναντι. Μία μέρα θα ανακαλύψει πως έχει αδελφό, αλλά και πως ο αδελφός του είναι Αλβανός...

Η ταινία Ακαδημία Πλάτωνος παίχτηκε το χειμώνα στην Ελλάδα, τώρα προβάλλεται σέ 40 πόλεις στη Γερμανία.


Σενάριο:Αλέξης Καρδαράς-Φίλιππος Τσίτος
Σκηνοθεσία:Φίλιππος Τσίτος
Παίζουν:Αντώνης Καφετζόπουλος, Anastas Kozdine, Τιτίκα Τσιριγκούλη, Γιώργος Σουξές, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Παναγιώτης Σταματάκη, Μαρία Ζορμπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου