17 Δεκ 2010

Farmville, επιστροφή σε μια εικονική φύση

Farmville ένα παιχνίδι στο facebook και όχι μόνο, που έχει τους περισσότερους καθημερινούς παίχτες. Πολλοί υποστηρίζουν πως έχει γίνει μανία και έχει προκαλέσει εθισμό στους χρήστες του διαδικτύου.

Κατά τη γνώμη μου ο βασικός λόγος που το παιχνίδι αυτό έχει τόσους φανατικούς φίλους είναι το ότι δίνει την ευκαιρία , έστω και εικονική, στους κατοίκους των τσιμεντουπόλεων να ασχοληθούν με εργασίες που είναι αδύνατον να βρουν στον τόπο που ζουν. Όπως να ταΐσουν τις κότες, να αρμέξουν τις αγελάδες και τα αιγοπρόβατα, να καλλιεργήσουν κάθε είδος φυτού, να μαζέψουν φρούτα από τα δένδρα, να φτιάξουν ένα χοιροστάσιο, να εκτρέφουν άλογα, αγροτικές εργασίες για όλα τα γούστα.

Μπορείς να βρεθείς στη φύση εικονικά, αφού δεν είναι δυνατόν να το κάνεις στη πραγματικότητα.

my farm

Όπως λέει και κάποιος στο Youth Voices, έτσι και γω όταν πρωτοείδα το farmville το θεώρησα γελοίο, ίσως και παιδιάστικο, δοκίμασα να παίξω μετά από μέρες, μόνο και μόνο από περιέργεια να καταλάβω γιατί έπαιζαν οι περισσότεροι γνωστοί μου.

Στην αρχή έμπαινα στη φάρμα που δημιούργησα αραιά και πότε, μα τώρα σχεδόν κάθε μέρα βρίσκω λίγο χρόνο για να ταΐσω τις κότες και να μαζέψω τη σοδειά ή να δώ το πουλάρι που γέννησε η φοράδα μου στο στάβλο, ακόμα και να βάλω ψωμί ή γλυκά για ψήσιμο στο φούρνο μου.

Βλέποντας τις φάρμες των φίλων σου μπορείς μέχρι και να μαντέψεις το χαρακτήρα τους. Άλλοι έχουν τα ζώα τους παραταγμένα στη σειρά σα στρατιώτες και χωρισμένα κατά είδος και χρώμα και άλλοι τα έχουν ελεύθερα να βοσκήσουν επιτρέποντας τα να κινούνται μόνα τους στο χώρο. Άλλοι καλλιεργούν λουλούδια σε όλα τα χρώματα και έχουν φτιάξει ολόκληρο χωριό ενώ άλλοι έχουν ένα τεράστιο χωράφι με ένα δυο σπιτάκια στην άκρη για να μαζέψουν περισσότερους πόντους.

Σύμφωνα με τη wikipedia το Farmville βραβεύτηκε σαν το καλύτερο νέο Social online game. Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως 62 εκατομμύρια άτομα παίζουν το παιχνίδι, 24,6 εκατομμύρια έχουν γίνει φαν στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Στη φωτογραφία είναι η φάρμα μου στολισμένη για τα Χριστούγεννα.




Πολλές είναι οι γελιογραφίες και τα κομικς που έχουν για έμπνευση το παιχνίδι farmville.

Wikipedia

Farmville tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου