20 Μαρ 2011

Τιμωρία της Δεβετζή γιατί αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ

Μετά το Κεντέρη και τη Θάνου, τους αρσιβαρίστες του Ιακώβου που μας ντρόπιασαν, μία ακόμα ολυμπιονίκης βρέθηκε μπλεγμένη με υπόθεση αναβολικών.

Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από την διεθνή ομοσπονδία στίβου IAAF, με αποκλεισμό δύο χρόνων, καθώς αρνήθηκε να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που της ζητήθηκε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.

Την εποχή εκείνη η αθλήτρια συνεργαζόταν με Ουκρανό προπονητή και η υπόθεση πέρασε στα πολύ ψιλά, ώστε κανένας δεν το πήρε χαμπάρι.

Κρίμα Πηγή μας πίκρανες, το καλύτερο για σένα είναι να φερθείς με ειλικρίνεια, μήπως και δώσεις ένα μάθημα στους νεώτερους. Γιατί αν αρχίσεις και συ τις δικαιολογίες τύπου τράκαρα με το μηχανάκι και έχασα το λεωφορείο κτλ, θα είναι κρίμα. Δε λέω τίποτε άλλο, πάρε παράδειγμα από τη Μάριον Τζόουνς.


Τα νεα on-line

Express

6 σχόλια:

  1. Έχω πολύ διαφορετική άποψη από τους περισσότερους πάνω στο θέμα. Είναι τουλάχιστον στρουθοκαμιλισμός να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν αθλητές που δεν παίρνουν! Όλοι παίρνουν. Επαναλαμβάνω, ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!!! Και παίρνουν επειδή ο κόσμος το θέλει. Επειδή έχει "ανάγκη" από εξωπραγματικούς υπέρ-ήρωες που κάνουν όργια με τις επιδόσεις τους. Γι αυτό και γεμίζει τα στάδια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το Champions League.

    Η ξερή αλήθεια είναι ότι ο Κεντέρης, μεταξύ ντοπαρισμένων, ήταν ο καλύτερος! Αν κανένας δεν έπαιρνε, θα ήταν πάλι ο καλύτερος! Το μοναδικό που κάνει το ντόπινγκ είναι μια μετατόπιση προς τα άνω των επιδόσεων, αλλά ποτέ των συσχετισμών. Το ίδιο ισχύει για τη Χρυσοπηγή αλλά και για τον Μπολτ. Οπότε... καλά κάνουν οι αθλητές μας και αρνούνται τα πάντα συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου που ξεκινάμε εμείς οι ίδιοι κάνοντας ότι δεν ξέρουμε. Όσο δεν ξέρουμε εμείς, άλλο τόσο δεν πήραν τίποτα αυτοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Batcic : Συμφωνώ με τον στρουθοκαμηλισμό από την άποψη ότι από τη μία ζητάμε μετάλλια και διακρίσεις και από την άλλη διαμαρτυρόμαστε για το ντόπινγκ.

    Πάντως όλοι δεν παίρνουν αναβολικά και ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι να μάθουμε να χειροκροτούμε και να ανταμοίβουμε τη προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mblanco συνάδελφε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, και η είδηση για μένα που δεν ασχολούμαι και με στίβο, είναι ότι αυτό βγαίνει τώρα μετά από 2(?) χρόνια. Η τιμωρία ήρθε τώρα?? Δεν ξέρω αν η IAAF το ανακοίνωσε τότε ή είχε υποχρέωση να το κάνει πχ με συνέντευξη κλπ αλλά εδώ λες είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της. Από πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 16/3/2011 έχει ημερομηνία το αρχείο pdf(προφανώς ενημερώθηκε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @xalki Η IAAF ενημέρωσε εδώ και 2 χρόνια το ΣΕΓΑΣ και περίμενε να ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ την τιμωρία της αθλήτριας, όπως λένε οι κανονισμοί.
    Όταν κατάλαβε πως προσπαθούν να θάψουν το γεγονός, την τιμώρησε από μόνη της η ΙΑΑF, όπως κάνει με τα κράτη του τρίτου κόσμου.

    Δηλαδή εκτός από τη Δεβετζή μας ρεζίλεψε και ο ΣΕΓΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή