3 Αυγ 2011

Ανάκτορο Τσιραγάν: Γλυκά και καφέ στο Παλάτι (Ciragan Palace)Μια επίσκεψη στο Τσιραγάν Παλάς για γλυκά και καφέ, παλαιότερα παλάτι και τώρα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη(της αλυσίδας ξενοδοχείων Kempinski).

Κοντά στο Παλάτι Ντολμάμπαχτσε, το παλάτι Τσιραγάν σχεδιάστηκε από τον Αρμένη
Nigoğayos Balyan για τον σουλτάνο Αμπντουλαζίζ μεταξύ των ετών 1863-1867. Ήταν το τελευταίο δείγμα μιας περιόδου όπου Οθωμανοί Σουλτάνοι κτίζανε τα δικά τους παλάτια αντί να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα.Χάρτης Τσιραγάν ΠαλάςDaha Büyük Görüntüle

Το 1989 μια Ιαπωνέζικη εταιρία αγόρασε το Παλάτι Τσιραγάν και αφού το ανακαίνησε πρόσθεσε στο
υς κήπους του σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Δεν έχοντας σκοπό να πληρώσω αρκετά λεφτά για ένα καφέ και γλυκό στο Τσιραγάν Παλάς δέχτηκα ευχαρίστως μια πρόσκληση γνωστού μου, θεωρώντας ευκαιρία να βγάλω φωτογραφίες.

Όταν καθίσαμε και είπαμε τι θέλουμε, το γκαρσόνι μας έφερε...δείγματαΗ θέα στα δεξιά μπροστά ήταν αυτή του κανονικού παλατιού ΤσιραγάνΑπό τα αριστερά ο Βόσπορος και η ΓέφυραΤο Παλάτι Τσιραγάν όπως φαίνεται από τον κήπο


Εδώ στις σουίτες άκουσα ότι οι τιμές είναι στα επίπεδα των 16000 τη βραδυά.

Και η πύληΜπροστά μας η πανάκριβη πισίνα βουτιά και 70 ευρώΤο γκαρσόνι μας φέρνει τα καλάΣτο μεταξύ, η τετραπέρατη ανυψούλα βρίσκει την πηγή της live μουσικ΄΄ης. Τον πιανίστα που έπεζε Don;t cry for me Argentina(ίσως για την ώρα της...πληρωμής)Εδώ καθόμαστανΤο εσωτερικόΚι άλλα γλυκά(καζαντιμπί;)


Έρχεται ο λογαριασμός, πληρώνουμε 102 λίρες(40 ευρώ) και φεύγουμε.

Αν θέλετε θέα, βσιλική περιποίηση σε παλάτι, μίνι πάστες και ελαφρύτερο πορτοφόλι το Τσιραγάν Παλάς είναι ότι πρέπει.

όλες οι φωτογραφίες είναι δικές μα; εκτός της πρώτης.
photo1

4 σχόλια:

  1. γιατί τόσο ακριβό, τι έχει πια; Ωραία φαίνονται τα γλυκάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαράϊ είναι, το χαρέμι δεν το βρήκα πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι το γλυκό είναι tavuk gogsu. Πριν από δυό χρόνια, την εποχή που η κρίση χτυπούσε και την Τουρκία, το Σιραγάν προσέφερε κάθε Κυριακή πρωινό μόνο με 80 Λίρες το άτομο, αν θυμάμε καλά. Οπως και να έχει, τις τιμές των δωματίων, τις θεωρώ κι εγώ λίγο υπερβολικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή