5 Ιαν 2012

Σημάδια...τέλους?

Λέτε να είχαν δίκαιο οι Μάγιας που υπολόγισαν πως το έτος 2012 είναι το τελευταίο. Πως ο χρόνος μας τελείωσε.
Πάντως θα πρέπει να θυμίσω σε όποιον ανησυχεί πως κάθε τέλος συνεπάγεται και μια νέα αρχή !

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ο χρόνος κλείνει ένα κύκλο 5125 ετών, τον πέμπτο κατά σειρά και οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έρχονται σε συζυγία.

Να σημειωθεί πως ημερολόγιο των Μάγιας είναι το ακριβέστερο που δημιουργήθηκε ποτέ, πιο σωστό από αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα.


Εδώ μπορείτε να δείτε ένα χρονομετρητή των Μάγιας σε λειτουργία.

Διάφορα γεγονότα, παράξενα και ακραία φυσικά και καιρικά φαινόμενα, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως σημάδια άρχισαν να συμβαίνουν.


Τη πρωτοχρονιά, γύρω στα 5000 κοτσύφια μέσα στη νύχτα (τα πουλιά αυτά δε πετούν μετά τη δύση του ηλίου), άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στις στέγες των σπιτιών και στους δρόμους μιας πόλης (Beebe) στο Arkansas των ΗΠΑ. Το παράξενο είναι πως και πέρσι έγινε το ίδιο συμβάν και είπαν πως έφταιγαν τα βεγγαλικά και γι αυτό δεν έριξαν φέτος.

Στη παραλία του Κβένες στη Νορβηγία....δεν είναι παραλία με βότσαλο... χιλιάδες ρέγγες ξεβράστηκαν στην ακτή, σε 20 τόνους υπολογίζουν τα νεκρά ψάρια. Πιθανά αίτια : οι ρέγγες παγιδεύτηκαν στη παλίρροια καταδιωκόμενα από ψάρια – θηρευτές ή ξεβράστηκαν εξαιτίας κάποιας καταιγίδας ή εγκλωβίστηκαν στα ρηχά και πέθαναν μαζικά από το γλυκό νερό ενός ποταμού που εκβάλλει εκεί.


Το ηφαίστειο Αίτνα στην Ιταλία που σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Αίολος είχε φυλακίσει τους ανέμους στις σπηλιές κάτω από αυτό, ξύπνησε για μια ακόμα φορά, μετά την έκρηξη του πέρσι τον Αύγουστο. Στήλη καπνού υψώνεται πάνω από το ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία, μάλιστα διαπιστώθηκε εκροή λάβας, στο νοτιοανατολικό τμήμα του κρατήρα. Μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκαν σεισμικές δονήσεις.

Η Αίτνα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, καλύπτει έκταση 1190 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα. Είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και εκμεταλλεύονται τη γόνιμη γη που δημιουργεί η λάβα και η ηφαιστειακή σκόνη.


Update 22/2/2012

Τα σημάδια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, αφού χιόνισε στη Σαχάρα, μια από τις πληγές του Φαραώ από την παλαιά διαθήκη, εμφανίστηκε στο Λίβανο! Ο ποταμός Beirut που περνά από την ομώνυμη πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, έγινε κόκκινος. Οι επιστήμονες δε βρίσκουν μέχρι τώρα μια πειστική αιτία.




UPDATE 3/3/2012

Πάνω από 85 ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή, από την Αλαμπάμα ως την Ιντιάνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 άνθρωποι να βρουν το θάνατο σε τρεις πολιτείες και δεκάδες ακόμη να τραυματιστούν.
Περισσότερο φαίνεται ότι επλήγησαν οι πόλεις Μέρισβιλ και Χένρισβιλ στη νότια Ιντιάνα. Η Μέρισβιλ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκους, ισοπεδώθηκε, ενώ η Χένρισβιλ, με περίπου ισάριθμους κατοίκους, υπέστη μεγάλες ζημιές.

Καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα το καλοκαίρι του 2010

CNN

Πηγή για ψάρια Star.


Ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ.

1 σχόλιο: