13 Ιουλ 2012

49ο Ράλλυ Αιγαίου 2012 (49th Aegean rally)

Από το 1964 ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει το μεγαλύτερ και σημαντικότερο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης στη χώρα μας, το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου.

Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο και ενδιάμεσους σταθμούς διάφορα νησιά του Αιγαίου, διαφορετικά κάθε χρόνο. Φέτος τα σκάφη θα περάσουν από τα Χανιά της Κρήτης και τη Μήλο. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 14/7 στις 4μμ.

η διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου
Η διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου


Στους αγώνες παίρνουν μέρος ιστιοφόρα σκάφη, με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστίων, τα οποία κατατάσσονται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν κυρίως για αγώνες και σκάφη θαλασσοπορίας. Επειδή όμως τα σκάφη είναι ανόμοια, ο μεταξύ τους συναγωνισμός γίνεται δυνατός με τη βοήθεια συστήματος ισοζυγισμού.

Για την καταγραφή των κινήσεων καθώς επίσης για την ασφάλεια και την εποπτεία των διαγωνιζομένων σκαφών, θα χρησιμοποιηθεί το Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Σκαφών της G4S Telematix S.A.

Συμμετοχές

Από τον καιρό που το ιστορικό Θωρηκτό Αβέρωφ μετατράπηκε σε ναυτικό μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, η εκκίνηση του αγώνα δίδεται συμβολικά από θαλάσσιο χώρο μπροστά στο Αβέρωφ.

UPDATE

Ξεκίνησε η 1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Χανιά Κρήτης 146 ναυτικά μίλια.

Τη Τρίτη 17/7/2012 θα γίνει η 2η Inshore / Coastal ιστιοδρομία, έξω από το λιμάνι των Χανίων, διαδρομή Όρτσα - Πρύμα ή Coastal, 12-32 ναυτικά μίλια.


Τετάρτη 18/7/2012, 3η Inshore / Coastal ιστιοδρομία, έξω από το λιμάνι των Χανίων, διαδρομή Όρτσα - Πρύμα ή Coastal, 12-32 ναυτικά μίλια.
9μμ. Τοπική γιορτή και Απονομή επάθλων 1ης offshore ιστιοδρομίας, Inshore/Coastal ιστιοδρομιών και Κυπέλλου Κρήτης.

Πέμπτη 19/7/2012 2η Offshore Ιστιοδρομία: Κρήτη (Χανιά) - Μήλος
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Χανιών, διαδρομή Χανιά – Αδάμαντας Μήλου, 78 ναυτικά μίλια.

Παρασκευή 20/7/2012 Τοπική γιορτή στη Μήλο και απονομή επάθλων 2ης offshore ιστιοδρομίας


Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, 3η Offshore Ιστιοδρομία Μήλος - Σούνιο. Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Αδάμαντα Μήλου, διαδρομή Μήλος - Σούνιο, απόσταση 59 ναυτικά μίλια περίπου.

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων - ακολούθησε δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.



Επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου