1 Ιουν 2014

Πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης Engaging Art, στο Costa Navarino

Για 2η συνεχή χρονιά παρουσιάζεται η πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης Engaging Art, στο Costa Navarino,  έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2014.


Το τουριστικό συγκρότημα του Costa Navarino περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino, δύο signatures γήπεδα γκολφ το The Dunes Course και το The Bay Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.



Κύριο χαρακτηριστικό  αυτής της καλλιτεχνικής "εμπειρίας" είναι ότι οι συμμετέχοντες in-residence καλλιτέχνες δημιουργούν το επόμενο έργο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσία των επισκεπτών οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργική διαδικασία του κάθε καλλιτέχνη .


Η πλατφόρμα «Costa Navarino: Engaging Art» φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.Το project που ξεκίνησε πέρυσι, βραβεύθηκε στα Worldwide Hospitality Awards 2013.

Έργο της Μάρθας Δημητροπούλου


Στην έκθεση που ονομάζεται Mimicry, (η περσινή ονομαζόταν 60 Picks Per Minute) για την οποία λέει ο υπεύθυνος για την επιμέλεια και ένας από τους καλλιτέχνες που μετέχουν Δημήτρης Αντωνίτσης:  (Στην εξελικτική βιολογία ορίζεται ως μιμητισμός, το φαινόμενο κατά το οποίο δύο ή περισσότεροι οργανισμοί, μοιάζουν εντυπωσιακά μεταξύ τους. Η μίμηση αυτή ενεργεί ως προστατευτικό καμουφλάρισμα, ενώ ο διεθνής όρος για το φαινόμενο αυτό είναι η λέξη mimicry και ισχύει από το 1637. Παράλληλα, στην Αρχαία Ελλάδα η μίμηση είναι η ιδέα που διέπει κάθε έργο τέχνης με την έννοια της προσέγγισης του αρχέτυπου ομορφιάς, αλήθειας και αρετής.) συμμετέχουν πέντε καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις

Costa Navarino
Costa Navarino

Γιάλοβα
Γιάλοβα


Δημήτρης Αντωνίτσης: Στην έκθεση Μimicry παρουσιάζει τρία έργα από τη σειρά Soul Substitutes και δημιουργεί ένα νέο κολάζ χρησιμοποιώντας φωτογραφικό υλικό διασημοτήτων από τη δεκαετία του ’60 και ασημί δέρμα.

 Ryusuke Kido: Στο Mimicry παρουσιάζει το Eternal Future και το Bubble. Ο Kido θα παρουσιαζει τη μέθοδο κατασκευής του έργου του Eternal Future και θα δημιουργεί ένα γλυπτό, σκαλίζοντας  έναν κορμό ελιάς 500 ετών.

Μάρθα Δημητροπούλου:  H καλλιτέχνης θα χρησιμοποιήσει την εντυπωσιακή τεχνική με τις πευκοβελόνες για να δημιουργήσει ένα μοντέλο του απειλούμενου με εξαφάνιση Αφρικανικού Χαμαιλέοντα που συναντάται στην Ευρώπη, μόνο στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

 Εύα Μήταλα:
Στα έργα της έκθεσης, η καλλιτέχνης μεταφέρει σε έπιπλα εσωτερικών χώρων όψεις από κτίρια αναφορές στην αρχιτεκτονική του Βερολίνου. Η Μήταλα επιδεικνύει  την τεχνική μεταξοτυπίας και οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν τα δικά τους T - shirts για να διακοσμηθούν με μεταξοτυπίες σχεδιασμένες από την καλλιτέχνιδα.

Carsten Fock:  Στην έκθεση παρουσιάζει το έργο Neue Heimat. ένα χαλί κατασκευασμένο στο Νεπάλ. Ο Fock θα δημιουργεί σχέδια για ένα νέο χαλί και οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν στο σχεδιασμό του νέου του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου