2 Μαρ 2015

Κατάρ 2022 το "θανατηφόρο" μουντιάλ

Πολλά λέγονται για τη διοργάνωση του μουντιάλ στο Κατάρ το 2022, μετά τις αναφορές στο παγκόσμιο τύπο για χρηματισμό αξιωματούχων της FIFA προκειμένου να δοθεί η διοργάνωση στην Ντόχα.

Η μακέτα του σταδίου της Ντόχα

Οι Sunday Times γράφουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος κατάγεται από το Κατάρ, δωροδόκησε πλήθος αξιωματούχων με ποσά που υπερβαίνουν τα 5.300.000. Παραθέτονται σωρεία από επιστολές, ηλεκτρονικά μηνύματα και τραπεζικά εμβάσματα που αφορούν 10 μαύρα ταμεία προκειμένου να χρηματίσει 22 ποδοσφαιρικούς αξιωματούχους.

Όμως αυτό είναι το λιγότερο. 1200 νεκροί εργάτες μέχρι στιγμής θάνατοι εργατών που αποδεικνύουν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια του Κατάρ. Πολλές καταγγελίες που κάνουν λόγο για καθεστώς ομηρείας των μεταναστών και για καταναγκαστική εργασία κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου χωρίς νερό και τροφή, Υπολογίζεται πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 4.000 ως το τέλος των εργασιών, αφού μάλιστα οι 1200 έχουν δηλωθεί επίσημα και ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

12 υπερσύγχρονα στάδια κατασκευάζονται για το πρώτο μουντιάλ που θα γίνει χειμώνα, Δεκέμβριο μήνα γιατί το καλοκαίρι είναι αδύνατον να παιχτούν αγώνες στις θερμοκρασίες της Αραβικής Χερσονήσου. Οι περισσότερες μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης ζητούν τεράστιες αποζημιώσεις για τη ζημιά που θα πάθουν λόγο της μεγάλης διακοπής των πρωταθλημάτων.

Μήπως θα πρέπει ο πολιτισμένος κόσμος να μποϋκοτάρει αυτό το παγκόσμιο κύπελλο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου