16 Σεπ 2017

Ελευθερη καταδυση, παγκοσμιο τουρνουα το Σεπτεμβρη στην Αμοργο

Απο τις 17 ως τις 24 Σεπτεμβριου εκει που γυρίστηκε το "Απεραντο γαλάζιο" στην Αμοργό, θα γίνει το παγκοσμίου φήμης τουρνουά  ελεύθερης κατάδυσης θα φιλοξενηθούν στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Αννας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι ελεύθερη κατάδυση.  Αθλητές κατεβαίνουν σε βάθη που  αυτόνομα, χωρίς όμως να φέρει καταδυτικό αναπνευστικό εξοπλισμό.ου συχνά ξεπερνούν τα 80 μέτρα.  Το παγκοσμιο ρεκορ ειναι 102 μέτρα

Ο 36χρονος  Νεοζηλανδός Γουίλιαμ Τράμπριτζ κρατώντας την αναπνοή του για 4 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα ευτασε στα 102 μετρα.  Το προηγούμενο ρεκορ 101 μετρα ηταν δικό του απο το 2010.
Το ρεκόρ έγινε σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατάδυση, χωρίς μάλιστα στάση, στην περιοχή Dean's Blue Hole στις Μπαχάμες.

Όταν έφτασα στον στόχο ενθουσιάστηκα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι έχω να κολυμπήσω άλλα 102 μέτρα προς την επιφάνεια!. Κάπου στην μέση της διαδρομής έχασα λίγο τις αισθήσεις μου από την υποξία, αλλά συγκεντρώθηκα, ηρέμησα και κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, δηλωσε ο αθλητης.

Έχει άλλωστε και το παγκόσμιο ρεκόρ στατικής και δυναμικής άπνοιας.

Στο πρωτο βίντεο θα δειτε πληροφοριες και πανέμορφες εικόνες για το τουρνουά   και στο δευτερο βίντεο πως εκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Τράμπριτζ και τι ακριβως ειναι η ελεύθερη κατάδυση.

Οι αγώνες είναι διαφήμιση για τη χώρα μας και την υπέροχη Αμοργό.