ΝΕΡΟ! -- Blog Action Day 2010

Δυτική Σαχάρα. Η περιοχή Γκανταμπέτζι θα ήταν κανονικά ένα καταφύγιο για τις νομαδικές φυλές. Εκεί μαζευόντουσαν για να ταΐσουν τα ζώα τους. Ήταν η μόνη περιοχή με νερό και χορτάρι.

Φέτος το χορτάρι είναι λιγοστό, μετά την ξηρασία που έπληξε τις σοδειές. Τα ζώα πάλι είναι πολύ αδύναμα για να σταθούν στα πόδια τους και πολύ ισχνά για να πωληθούν.Το 50% των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την οργάνωση Oxfam, περίπου οχτώ εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν στον Νίγηρα, άλλα δύο εκατομμύρια στο Τσαντ και η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται. Φτάνουν μέχρι τη Λυβύη, αναζητώντας τροφή και νερό. Οι νομάδες οδηγούν τα ζώα τους στα αφυδατωμένα υψίπεδα και προσπαθούν να στραγγίξουν λίγο νερό από τα πηγάδια.

Στη περιοχή Τανούτ στο Νίγηρα, λειτουργεί Θεραπευτικό Επισιτιστικό Κέντρο από τους "γιατρούς χωρίς σύνορα". Η ξηρασία έχει φέρει σε κατάσταση υποσιτισμού χιλιάδες παιδιά. Από την αρχή του έτους τα επισιτιστικά κέντρα έχουν περιθάλψει περισσότερα από 60.000 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά στο Νίγηρα.

Blog Action Day
Πληροφορίες για τη Σαχάρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα