25 Ιουλ 2011

Μπάρμπεκιου στη Χάλκη Πριγκιποννήσων

Στη Χάλκη Πριγκιποννήσων, εκτός από τα ωραία Ελληνικά σπίτια, τη Θεολογική Σχολή και τα μοναστήρια μπορούμε να ξεκουραστούμε και φάμε οικονομικά. Ένα υπαίθριο φθηνό και εύκολο μπάρμπεκιου(BBQ) προτείνω σήμερα σε 2 μέρη του νησιού.

ASAF

Στην παραλία αυτή φτάνετε πιο εύκολα με αλογάμαξα, payton, το "ταξί του νησιού"(πληροφορίες στο σύνδεσμο πάανω). Θα σας πάρει περίπου 20 TL(λιγότερο από 10 ευρώ). Υπάρχει γερή κατηφόρα μέσα από πεύκα μετά. Το μαγκάλι δηλαδή το BBQ σας το φαίρνουν αναμμένο μόνο για 10 TL. Τα κρέατα, που είναι πολύ καλά και το κυριώτερο τα κόβουν και πακετάρουν ως έργο τέχνης τα πέρνετε κάτω στην αγορά κοντά στη βαπορόσκαλα από κάποιο χασάπη.

Για ...υγεινή διατροφή προτιμήστε μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο χτυπημένα για το μαγκάλι. Εγώ θα προτιμούσα μπριζόλες αλλά φάγαμε κοτόπουλο. Φοβερή γεύση και θέα.









Η θάλασσα δεν είναι πολύ σπουδαία, πουλάει αναψυκτικά μπύρες κλπ Στις 10 λίρες συμπεριλαμβάνεται το τραπέζι, το μπάνιο, χάλια καμπίνες.

ΜΥΛΟΣ-Degirmen

Κάνοντας το μικρό γύρο-kucuk tur στη Χάλκη, το λεγόμενο ΟΜΙΚΡΟΝ, όπου σας κόβουν το δρόμο για εισητήριο 3,25 λίρες θα δείτε στην πορεία σας μέσα στο δάσος τον αρχαίο μύλο την ιστορία του οποίοιυ αναφέρω στο πάνω σύνδεσμο. Εκεί δίπλα υπάρχει εστιατόριο όπου μπορείτε να φάτε ή να νοικιάσετε μαγκάλι. Υπάρχουν επίσης ξύλινα τραπέζια πάγκοι δίπλα όπου σας φέρνει το αναμέννο μαγκάλι. Είναι διπλάσια τιμή συν χρεώνει το τραπέζι άλλα δεν υπάρχει κουραστική κατηφόρα. Θέα θαύμα θάλασσα μηδεν με εισιτήριο.







Το πως θα πάτε στο Όμικρον στο πάνω σύνδεσμο...καλή διασκέδαση στην εκδρομή σας και στο μπάρμπεκιου στη Χάλκη Πριγκηποννήσων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου