Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άφησαν 800 τουρίστες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βασίζεται στον τουρισμό. Μέχρι τώρα ξέραμε για τις ανόητες κινήσεις από τη γνωστή πολιτική ομάδα στα μνημεία, στα λιμάνια και ξενοδοχεία. Για τις ομάδες συμφερόντων(υποτίθεται επαγγελματίες) που ταλαιπωρούν τον τουρίστα. Η ιστορία όμως πάει μακρυά πια αν η ίδια η κρατική γραφειοκρατεία, χωρίς άμεση μέριμνα, αφήνει 800 τουρίστες στο έλεος του Θεού(και ενός...δημάρχου).


Ίσως να ακούσατε πως μετά από ένα πολύνεκρο ατύχημα στο Βόλγα, έγινε έλεγχος και πολλά πλοία και πλοιάρια που είχαν ελεγχθεί από το Ρωσικό νηογνώμονα, βρέθηκαν να διαθέτουν πλαστά πιστοποιητικά και οι άδειες τους ανακλήθηκαν.

Αυτό έγινε και στα πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Κρήτης «Σαμαριά Ι» και «Δασκαλογιάννης» που έκαναν το δρομολόγιο από και προς την Αγία Ρουμέλη,στη Κρήτη. Τα πλοία αυτά μεταφέρουν τον κόσμο που θέλει να επισκεφθεί και να διασχίσει το φαράγγι της Σαμαριάς και μετά τους επιστρέφουν πίσω στη Χώρα Σφακίων.

Έλα όμως που είχαν ήδη μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες στο φαράγγι και οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν τρόπο να γυρίσουν πίσω. Ένα μικρής χωρητικότητας πλοιάριο υπήρχε και ήταν αδύνατον να μεταφερθούν. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία επιβιβάστηκε στο Σαμαριά που δεν είχε πλέον άδεια απόπλου, ο δήμαρχος, Παύλος Πολάκης, καταλαμβάνοντάς το, ώστε να γίνει το δρομολόγιο.

Το δρομολόγιο, μέχρι να βρεθεί λύση πραγματοποιεί από το πρωί το πλοίο «Πόρτο Γραμβούσα» που έχει μεταφορική ικανότητα περίπου 500 επιβατών.


πηγή1

πηγή2

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…