Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συζήτηση: Η "αντίληψη" των μη μουσουλμάνων στην Τουρκία από τα ΜΜΕ

Συζήτηση με θέμα την "αντίληψη" των μη μουσουλμάνων στην Τουρκία από τα εκεί ΜΜΕ διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 12-13/5 το «Ίδρυμα δημοσιογράφων και συγγραφέων» της Τουρκίας στο ξενοδοχείο Χάλκη Παλάς της Χάλκης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα(ανακοίνωση) των εργασιών του διημέρου όπως επίσης και μια συνέντευξη που έδωσε σε τουρκική εφημερίδα ο εκδότης της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος παραβρέθηκε κι αυτός στις εργασίες του διημέρου, σχετικά με το μέλλον του Ορφανοτροφείου.

Να αναφερθεί ότι την πρώτη μέρα των εργασιών, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μάλιστα έφαγαν εκεί.

Το διήμερο


Την πρώτη μέρα, ο δημοσιογράφος Αλπέρ Γκιορμούς υποστήριξε ότι "τα Media στην Τουρκία γεννήθηκαν ως τέκνο του Κράτους και αντί να μεταφέρουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας από κάτω προς τα πάνω λειτούργησαν αντίθετα".

Όπως αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν της πλατφόρμας ζήτησης  «Η αρνητική συμπεριφορά κατά των μη μουσουλμάνων μεταφέρεται, μέσω των ΜΜΕ από γενεά σε γενεά».

Αναφορά έγινε επίσης σε "αντίστοιχα φαινόμενα" που παρατηρούνται σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Η συνέντευξη Μιχάλη Βασιλειάδη για Ορφανοτροφείο


Ο εκδότης της Απογευματινής της Πόλης αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στην επείγουσα ανάγκη συντήρησης του κτιρίου του Ορφανοτροφείου που επιστράφηκε στο Πατριαρχείο.


"Για να μπορέσετε σήμερα να μπείτε σε αυτό χρειάζεται να ξοδέψετε 50 εκ δολάρια περίπου. Είναι φυσικά φθηνότερο να κατεδαφιστεί τελείως και να κατασκευάσετε ένα κτήριο με 5-10 εκ δολ το οποίο μάλιστα θα είναι προσοδοφόρο. Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελούσε έγκλημα" τόνισε ο κύριος Μιχάλης Βασιλειάδης.

"Η μοναδική διέξοδος είναι να βοηθήσει η κυβέρνηση(της Τουρκίας)" κατέληξε.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…