19 Νοε 2013

Miss Violence, οι βραβεύσεις συνεχίζονται.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος είναι ίσως ο μόνος τομέας που ανθεί στις μέρες μας.

Η ταινία "Μiss violence" του Αλέξανδρου Αβρανά πήρε το πρώτο βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ της Στοκχόλμης. Στο φεστιβάλ μετείχαν 170 ταινίες από 40 χώρες.

Στη Βενετία πήρε τον "αργυρό λέοντα" , το βραβείο Arca και το βραβείο Fedeora,  ενώ ο πρωταγωνιστής Θέμης Πάνου  το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.




Οι κριτικές η μία καλύτερη απο την άλλη .

Τρομερός ηθοποιός ο Θέμης Πάνου... Δεν είναι μόνο η σχέση του αυτουργού με τα θύματα που έχει ενδιαφέρον, αλλά και η συνενοχή των θυμάτων που συναινούν, που , ανταγωνίζονται για την προσοχή και τη σκληρότητα του διώκτη τους. Έγραψε η La Republica

Ο Αβρανάς διεκδικεί μια θέση στους κορυφαίους σκηνοθέτες διεθνώς έγραψε το Indiewire

Υπόθεση:  

Την ημέρα των γενεθλίων της η εντεκάχρονη Αγγελική πηδάει από το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό με ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη της. Η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να εξιχνιάσουν τον λόγο της πιθανής αυτοκτονίας. Η οικογένεια όμως υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα. Ποιο μυστικό πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική; Γιατί η οικογένεια επιμένει να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές είναι οι απαντήσεις που αναζητά η κοινωνική πρόνοια, όταν τους επισκέπτεται στο άψογα τακτοποιημένο τους σπίτι. Ο πατέρας έχει φροντίσει να μη λείπει τίποτα. Όλα βρίσκονται στη θέση τους. Τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει. Όμως ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής θα δώσει άθελα του στοιχεία που σταδιακά θα θρυμματίσουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου