Ωρα της Γης - Earth Hour 2016

Η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία είναι η "Ώρα της Γης" (Earth Hour).  Για να περάσει ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση γίνεται το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο. Ειδικά φέτος είναι Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να δηλώσεις την ανησυχία σου για το πλανήτη είναι να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι μας να δεσμευτούμε για απλές καθημερινές πράξεις, μικρά βήματα που θα φέρουν μεγάλο αποτέλεσμα.


Στις 31 Μαρτίου, 2012 είχαμε νέο ρεκόρ και αυτήν τη χρονιά! 6.950 πόλεις και κωμοπόλεις σε 152 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης. 200.000 χρήστες του Youtube αποδέχονται προκλήσεις του «Θα το κάνω, αν το κάνεις».

Για όσους θα προσπαθήσουν να σας ειρωνευτούν Και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι- πείτε τους πως είναι μια συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν. Μέσα από μια γιορτή, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!».

Πείτε τους πως φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα πολύ δυνατό παγκόσμιο μήνυμα.    Για να με ειρωνευτούν πριν δυο χρόνια σε ένα forum που δημοσίευσα, μου είπαν κάποιοι ανόητοι να κανονίσουμε  την ίδια στιγμή να κάνουμε μια πορδή όλοι μαζί μήπως από τη μπόχα φύγει η κυβέρνηση.  Η ανοησία δεν έχει όρια!

Εμείς  κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας! Χωρίς να μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη σωτηρία του άμοιρου αυτού πλανήτη που έχει μείνει η τύχη του στα χέρια κερδοσκοπικών τεράτων.

Για πρώτη φορά στις  31 Μαρτίου 2007 στην Αυστραλία έκλεισαν τα φώτα 2,2 εκατ. οικιών και 100 καταστημάτων.

Στις 29 Μαρτίου 2008 η Ώρα της Γης αποκτά διεθνή χαρακτήρα και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! 371 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια πρωτοφανή εκστρατεία. Υπολογίζεται ότι έκλεισαν τα φώτα τους  50 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Στις 28 Μαρτίου του 2009 δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 4.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 88 χώρες σβήνουν τα φώτα τους για μια ώρα, δημιουργώντας μια «οπτική εντολή» για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα για πρώτη φορά και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε συμμετοχές! Η εικόνα της συσκοτισμένης Ακρόπολης κάνει τον γύρο του κόσμου…


Για την ώρα που θα κλείσουμε τα φώτα θα ενημερωθείτε σύντομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το αμάρτημα της μητρός μου, για μια παράσταση στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email