8 Απρ 2009

GPS

Το GPS δεν ξέρω αν είναι μια νέα μόδα η ένα χρήσιμο εργαλείο, πάντως βρίσκεται τώρα στα περισσότερα αυτοκίνητα και σε όλα τα τελευταίας γενιάς κινητά.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το GPS είναι μόνο ένα σύστημα εντοπισμού οδών, κάτι σαν χάρτης. Μάλιστα πολλές φορές ο χάρτης αποδεικνύεται τελείως αναξιόπιστος, γιατί με την μανία που έχουν οι δημοτικές αρχές να αλλάζουν τα ονόματα των δρόμων ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση (το λέω πολύ ευγενικά ) το εκάστοτε δημοτικού άρχοντα, το μηχάνημα σε κατευθύνει ανάλογα με τις πληροφορίες που διαθέτει. Γι αυτό αν θέλετε να είναι αξιόπιστο πρέπει να ενημερώνεται σχετικά συχνά, πληροφορίες για αυτό η για οτιδήποτε σχετικό με το GPS, μπορείτε να βρείτε εδω.

Με τις ενημερώσεις αυτές μπορείτε να έχετε και ένα χάρτη που θα σας κατευθύνει στην Αθήνα όταν είναι σε λειτουργία ο δακτύλιος ενώ υπάρχει και λογισμικό που προειδοποιεί για τα βενζινάδικα που έχουν νοθευμένη βενζίνη, δεν θα βασίζεστε πλέον σε φήμες.

Αν έχετε GPS στο κινητό μπορείτε να το ρυθμίζετε, αν βρίσκεστε σε κάποιο μέσο μεταφοράς, να σας υπενθυμίζει τη στάση που θα πρέπει να κατεβείτε.

Στο super market η σε οποιοδήποτε κατάστημα, με μία κίνηση πάνω από το barcode του προϊόντος μαθαίνετε ποιο κατάστημα της ίδιας περιοχής έχει το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή.

Όπου και να βρίσκεστε μπορείτε να καλέσετε ραδιοταξί, χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσετε που βρίσκεστε. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καλέσετε ασθενοφόρο η την αστυνομία.

Μπορείτε ακόμα να βρείτε φαρμακείο, δημόσια τουαλέτα η να διαβάζετε το χάρτη των αστεριών που βρίσκονται από επάνω σας, να βρείτε πια φανάρια αργούν ενοχλητικά να πρασινίσουν, για να τα αποφεύγετε. Τις κάμερες και τα ραντάρ της τροχαίας ακόμη και τα μπλόκα, και όσο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αναβαθμίζονται τόσο περισσότερα θα είναι
αυτά που με τη βοήθεια του GPS θα διευκολύνουν τη ζωή μας.

Σχετικά link destinator intrinsyc

πηγή LIFO Στ. Διοσκουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου