6 Ιουν 2010

Μουσείο περιβάλλοντος στη Στυμφαλία


Το μουσείο περιβάλλοντος της λίμνης Στυμφαλίας, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρουσία πολλών επισήμων.



Το μουσείο περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί που σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής σκότωσε τις στυμφαλίδες όρνιθες.

Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας αποτελεί το νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων με 160 είδη σπάνιων αποδημητικών πουλιών και το κύριο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στον πλούσιο οργανικό κόσμο της λίμνης και στους υπόγειους δρόμους, τις λεγόμενες καταβόθρες, μα και τους επίγειους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το νερό.

Η οικολογική αξία της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής επιβεβαιώνεται από την ένταξή της στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Το νέο μουσείο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων πολιτισμού με τη φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Το μουσείο δημιουργήθηκε από το πολιτιστικό ίδρυμα του ομίλου Πειραιώς που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του για τα επόμενα 50 χρόνια.

Η κατασκευή περιβαλλοντολογικών μουσείων έχει σκοπό να αναδείξει, την αλληλεξάρτηση του ανθρώπου και της φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στο ευρύτερο περιβάλλον.


Πηγή Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων

Φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου