15 Ιουλ 2010

Καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα

Η ΝΑ Ασία δοκιμάζεται από τις πλημμύρες. Τα φράγματα στην κεντρική και Ανατολική Κίνα δεν μπορούν να συγκρατήσουν άλλο τον τεράστιο όγκο νερού από τις βροχές. Από τις πλημμύρες έχουν επηρεαστεί 96 εκατομμύρια άνθρωποι. Και σαν να μην έφτανε αυτό σε λίγες ώρες ο τυφώνας Κονσόν αναμένεται να φτάσει στις νότιες κινεζικές ακτές.

κεραυνός

Ο τυφώνας πέρασμά του από τις Φιλιππίνες άφησε νεκρούς, αγνοούμενους και εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Στη δυτική Ιαπωνία και ειδικότερα στη νήσο Κιούσου, οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει πολλές πόλεις και χιλιάδες κάτοικοι μετακινούνται σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στον αντίποδα, από πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να δοκιμάζονται περιοχές της Γερμανίας και της Ρωσίας. Χιλιάδες Ρώσοι αναζητούν λίγη δροσιά σε παραλίες, λίμνες και σιντριβάνια. Ωστόσο η συνήθειά τους να καταναλώνουν αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες είχε αποτέλεσμα τον πνιγμό 49 ανθρώπων. Μεταξύ αυτών, 6 παιδιά σε κατασκήνωση, επειδή οι επιβλέποντες τους είχαν μεθύσει.

Στη Γερμανία μία τεράστια έκταση πευκοδάσους νότια του Βερολίνου τυλίχθηκε στις φλόγες και πιθανότατα οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν την έκρηξη πυρομαχικών σε ένα πρώην σοβιετικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα παράκτιες περιοχές στον Ινδικό Ωκεανό, όπως στην Ινδονησία, στο Μπαγκλαντές και στη Σουμάτρα απειλούνται με αφανισμό, καθώς η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων από την υπερθέρμανση του πλανήτη.


πηγή news.ert

1 σχόλιο: