25 Οκτ 2010

Έλλειψη φαντασίας ...


Οι περισσότεροι θα έχετε δει ή τουλάχιστον θα γνωρίζεται την υπόθεση της ταινίας "Η Μέρα Της Μαρμότας". Μία μέρα επαναλαμβάνεται συνεχώς για τον πρωταγωνιστή Bill Murray o οποίος παγιδευμένος στο χρόνο προσπαθεί να βρει τι πρέπει να διορθώσει για να ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Βλέποντας προχθές το βράδυ ένα επεισόδιο της σειράς "Medium" το οποίο είχε ακριβώς την ίδια υπόθεση με τη "Μέρα της μαρμότας", θυμήθηκα πως το ίδιο ακριβώς θέμα είχε, ένα επεισόδιο της σειράς "Supernatural" και ένα της σειράς "Stargate". Όπως επίσης στη Xena the Warrior Princess" τη γνωστή Ζίνα και στο "Dead Zone" καθώς και σε άλλες.

Έλλειψη φαντασίας έχουν καθώς φαίνεται οι σεναριογράφοι των Αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών. Αυτό είναι εμφανές για παράδειγμα και από το ότι υπάρχουν τόσες σειρές με θέμα τους βρικόλακες και παρεμφερή όντα. Βλέπε "True blood", "The Vampire Diaries", "The Gates" , "The Lost Girl", "Buffy the Vampire Slayer", "Vampires" κλπ.

Ίσως να είναι οικονομικό το θέμα , λόγο της κρίσης δε ξοδεύονται πολλά χρήματα για νέες ιδέες και καλούς σεναριογράφους. Μπορεί να αργήσει να κυκλοφορήσει κάτι ιδίου βεληνεκούς ενός "Prison brake" ή ενός "24", ακόμα και ενός "Lost", το μέλλον θα δείξει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου