17 Απρ 2011

Polonezkoy. Γραφικό χωριό στην Πόλη

Στην Κωνσταντινούπολη, 25 χμ από το κέντρο, στην Ασιατική πλευρά(περιοχή Beykoz), μέσα στο δάσος βρίσκουμε το Polonezkoy. Πανέμορφη περιοχή, προσφέρει είναι μια ευκαιρία για εκδρομή αν και μπορείτε να μείνετε εκεί στα ξενοδοχεία του.

Το Polonezkoy παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Όπως καταλάβατε κι από το όνομα, ιδρύθηκε από Πολωνούς αποίκους το 1842. Από την εποχή εκείνη οι τουρκο-πολωνικές σχέσεις ήταν καλές, και η Κωνσταντινούπολη ήταν η μόνη πρωτεύουσα στον κόσμο που είχε Πολωνό πρεσβευτή ενώ η Πολωνία είχε διαλυθεί και μοιραστεί(πηγή).

Αυτό που θυμάμαι ακόνη όταν μικρός πήγαμε στο Polonezkoy είναι το βούτυρο και διάφορα γαλακτοκομικά και μαρμελάδες, ο καθαρός αέρας, όπως επίσης η θέα της πρώτης φωτογραφίας.



Στο Polonezkoy, ενώ διέρχεσαι από τους δρόμους που περιβάλλονται από πεύκα και καταπράσινα τοπία ξεχνάς το χάος, θόρυβο και μόλυνση της Πόλης. Τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού περιβάλλονται με  όμορφες περιφράξεις και ψηλά δέντρα.

Στην είσοδο του χωριού, θα δείτε την εκκλησία και το Καθολικό νεκροταφείο. Περίπου 100 μέτρα μετά φτάνετε στην μικρή πλατεία του χωριού γεμάτη τριαντάφυλλα και λουλούδια. Εκεί μπορείτε να έχετε ένα διάλειμμα για τσάι ή καφέ και να απολαύσουν τη φύση.

Θα βρείτε διάφορα ξενοδοχεία και club στο Polonezkoy. Επίσης μπορείτε να βρείτε δωμάτια.

Κάθε χρόνο τον Ιούνιο διοργανώνεται Παραδοσιακή " Γιορτή Κερασιού Polonezkoy".

Δείτε και πως πηγαίνει κανείς στο Polonezkoy.



http://www.polonezkoy.com
image 1
http://www.flickr.com/photos/cristic/295413242/
Image 2
http://wikitravel.org/en/Image:Polonezkoy.JPG


licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου