18 Ιαν 2012

Πρόταση για ταινία : "Άπνοια "


Άπνοια μια ταινία σε σκηνοθεσία Άρη Μπαλαφούκα του 2010. Η καλύτερη Ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ένα συγκινητικό θρίλερ με ρυθμό και ατμόσφαιρα που σε καθηλώνει. Η υπέρβαση των ορίων του ανθρώπου που ανταμοίβεται με τη νίκη και τη δόξα.
Μια ταινία που δείχνει στον τρόπο σκέψης και τις θεωρίες ενός υπεραθλητή, σε σύγκρουση με την άνεση και τη βολή του μέτριου. Το ότι ο σκηνοθέτης Άρης Μπαφαλούκας, υπήρξε αθλητής της κολύμβησης τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα το θέμα του φιλμ.

Διάρκεια 90'

Υπόθεση της ταινίας:
O Δημήτρης, ένας 23χρονος κολυμβητής, βουτάει στο νερό μιας σκοτεινής πισίνας μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του αλλά νιώθει πιο κενός από ποτέ. Όπως το σώμα του επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, εικόνες και μνήμες πλημυρίζουν το μυαλό του, θυμίζοντας του την σχέση του με την Έλσα, μια περιβαλλοντική ακτιβίστρια που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς...

Η μουσική του Νίκου Κυπουργού ταιριάζει απόλυτα με την ταινία.

Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας
Σενάριο: Γιάννης Τσίρος


Παίζουν: Σωτήρης Πάστρας, Γιουλίκα Σκαφιδά, Γιώργος Καραμίχος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Ηρώ Μουκίου, Βαγγέλης Ρόκος, Αντώνης Καρυστινός, Νίκος Νικολάου, Νάταλι Παβλόφ, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Δώρα Σαμσώνα, Γιώργος Συμεωνίδης.


Trailer




Κριτική της ταινίας Άπνοια από το Γ. Βασιλείου στο cinemanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου