30 Μαΐ 2012

Ποσειδώνια 2012

Χιλιάδες επισκέπτες από 80 χώρες ήρθαν για τα Ποσειδώνια 2012.

Τα φετινά Ποσειδώνια αναμένεται να τονώσουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα παρουσιάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες και κυρίως στο τομέα της ναυτιλίας που πάντα βγάζει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας.

Η δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι πέρυσι επένδυσαν συνολικά 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ναυπηγήσεις είναι ο λόγος που η Κίνα αύξησε τη παρουσία της για να προβάλλει τη ναυπηγική βιομηχανία της σε μια προσπάθεια να προσελκύσει Έλληνες πλοιοκτήτες στα ναυπηγεία της. Η Νορβηγία η Ιαπωνία, η Κορέα, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, η Δανία και η Ολλανδία έχουν μεγάλη συμμετοχή στην έκθεση.

Μια τονωτική ένεση για την οικονομία είναι οι 17.000 οικονομικά εύρωστοι επισκέπτες που αναμένεται να ξοδέψουν στη χώρα μας 2.000 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

"Σήμερα, η κρουαζιέρα δημιουργεί μόνο στο λιμάνι του Πειραιά έσοδα που υπερβαίνουν τις 360 εκατομμυρίων ευρώ. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να πολλαπλασιάσουμε τις ωφέλειες από αυτή τη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε φόρουμ για την κρουαζιέρα Cruise Update at Posidonia 2012.

Η εβδομάδα των Ποσειδωνίων 2012 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup, με χορηγό το Lloyd’s Register.

Το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων της έκθεσης Ποσειδώνια 2012 περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τις εξής επιβεβαιωμένες εκδηλώσεις:

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012
- Tradewinds Shipowners Forum
- Σεμινάριο Αμερικανικής Πρεσβείας: Λύσεις και τεχνολογία κατά της θαλάσσιας πειρατείας

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012
HELMEPA, επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της: Διάσκεψη για την εξέλιξη της τεχνολογίας στον
περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη λειτουργία των πλοίων

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012
- Newsfront/Ναυτιλιακή & MARTECMA: Shipbuilding conference 2012: Building for the Future
- Σεμινάριο NAMEPA: περιβαλλοντικά θέματα και συμμόρφωση στις Ηνωμένες Πολιτείες
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012
Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών & Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ναυτιλίας και Μεταφορών: Εφαρμογή «αιρετικών» μεθόδων στη ναυτιλιακή διοίκηση

Πηγή Travelling news


UPDATE 3/6/2012

Το 5o Posidonia Cup έγινε την Παρασκευή 1/6/2012 υπό άριστες καιρικές συνθήκες. 52 σκάφη ανοικτής θαλάσσης, μεταξύ των οποίων και 7 υπέροχα παραδοσιακά κάτω από τον γαλανό αττικό ουρανό έκαναν έναν αγώνα απόστασης 15 ναυτικών μιλίων.

Τα 500 και πλέον άτομα, που μετείχαν ως πληρώματα, απόλαυσαν κάτω από τις ιδανικές αυτές συνθήκες μία θαυμάσια ιστιοδρομία.

Νικητές:
  • PERFORMANCE DIVISION: 1η θέση το σκάφος SKULD
  • IRC DIVISION: 1η θέση GEORGE MOUNDREAS & CO S.A.
  • STANDARD DIVISION: 1η θέση INMARSAT / OTESAT MARITEL
  • CLASSIC YACHTS DIVISION: 1η θέση ANTONIS NIKOLARAS - FLAMINGO.

Πηγή Plefsi Magazine

Σήμερα 3/6/2012 διεξάγεται στη Γλυφάδα το Posidonia Golf Tournament.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου