1 Ιουν 2012

Διεθνής Διάλογοι Τέχνης στην Πόλη με ρεμπέτικο Cafe Aman

Οι τρίτοι Διαπολιτισμικοί Διάλογοι Τέχνης ξεκινάνε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με Ελληνικούς ήχους από το συγκρότημα Cafe Aman της Πόλης. Το συγκρότημα, που θα ανοίξει με συναυλία του τις δεκαήμερες εκδηλώσεις στις 21:00 όπως λένε αυτοί στις 21:30 σύμφωνα με το Πρόγραμμα στην Πλατεία Tepebasi - Buyuk sahne, θα τραγουδήσουν Ελληνικά, Τούρκικα, Αρμένικα και Σεφαραδίτικα τραγούδια. Θα χορέψει η χορευτική ομάδα "Horokos".



τρίτοι Διαπολιτισμικοί Διάλογοι Τέχνης, συναυλία Cafe Aman
τρίτοι Διαπολιτισμικοί Διάλογοι Τέχνης, συναυλία Cafe Aman




Οι Café Aman της Πόλης θα τραγουδήσουν και χορέψουν σε ρυθμούς από ρεμπέτικο μέχρι ζεϊμπέκικο, τραγούδια του 19ου αιώνα σε 4 γλώσσες, αυτοσχεδιάζοντας όπως γινόντουσαν στα cafe aman της εποχής.

Οι Cafe Aman Της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστοί και για την ερμηνεία τους των ρεμπέτικων τραγουδιών από την ταινία Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη.

Δείτε ένα βίντεο με το instrumental κομμάτι "Πολίτικο χασάπικο" του γκρουπ και των χορευτών:





Αν θυμάστε, είχαμε γράψει και για ένα άλλο γκρουπ στην Πόλη που τραγουδά ρεμπέτικα το Tatavla Keyfi.



Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 80 εκδηλώσεις από 21 χώρες και 5 ηπείρους καθώς πέρα από συναυλίες το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις, θέατρο, χορευτικές παραστάσεις κ.λ.π.

Στο φεστιβάλ επίσης συμμετέχει το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη “Elements The Band". Ημέρα, τόπος και ώρα που θα εμφανιστούν: 2 Ιουνίου 21:30 Galata Buyuk Sahne

2 videos from Elements:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου