10 Ιουλ 2013

Τρεις νέοι αθλητές έχασαν τη ζωή τους ... μυστηριωδώς.

Όταν εξέφρασα τη λύπη μου για τη Πηγή Δεβετζή που αρνήθηκε να πάει σε έλεγχο ντόπινγκ, κάποιοι με είπαν υποκριτή, όλοι οι πρωταθλητές ντοπάρονται είναι κάτι σύνηθες και πρέπει να το αποδεχτούμε.

Τώρα τρία νέα παιδιά, μια Κύπρια επι κοντίστρια,, ένας Έλληνας πρωταθλητής του καγιάκ, και τέλος ένας πρωταθλητής της κωπηλασίας έχασαν τη ζωή τους από λευχαιμία μέσα σε λίγες εβδομάδες. Και στις τρεις περιπτώσεις σχεδόν μόλις διαγνώσθηκε η ασθένεια  τα παιδιά κατέληξαν.

 Για ηθικούς λόγους δεν αναφέρω τα ονόματα των νεκρών, ούτε βάζω λινκ, είναι πολύ εύκολο να το βρει όποιος θέλει,  έγινε ντόρος μέχρι και στη βουλή.


Θα είμαι υποκριτής αν δεν υποψιαστώ πως ο θάνατος οφείλετε στις ουσίες, που δίνουν  στα παιδιά χωρίς να έχουν δοκιμαστεί από ανθρώπους, ώστε να μη προλάβουν να μπουν στις λίστες των απαγορευμένων φαρμάκων της διεθνούς επιτροπής.

Ο πρώτος θάνατος από αναβολικά έχει καταγραφεί το 1896 ένας ποδηλάτης πήρε υπερβολική δόση. Το 1960 είχαμε πολλούς θανάτους έτσι το 1962 η ολυμπιακή επιτροπή, και το 1963 το συμβούλιο της Ευρώπης έφτιαξαν επιτροπές ελέγχου.

Είναι ανάλογο της κοινωνίας που έχουμε φτιάξει, της παγκόσμιας κοινωνίας. Μα εμένα λόγο του ότι με ενδιαφέρει περισσότερο η χώρα μου θα πώ πως και η αθλητική φούσκα των αρσιβαριστών του Ιακώβου, του Κεντέρη, της Θάνου κτλ είναι ανάλογες με την οικονομική φούσκα που για δεκαετίες δημιούργησαν οι κρατούντες αυτού του τόπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου