2 Ιαν 2014

1800 Ηλεκτρονικά Παράβολα(e-Παράβολο) σε gsis.gr

Μετά την πιλοτική φάση λειτουργίας του ηλεκτρονικού παραβόλου που ξεκίνησε στις 06/09/2013 διαθέτοντας αρχικά ηλεκτρονικά παράβολα του «Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», από τα τέλη Ιανουαρίου 2014 συνολικά 1800 παράβολα θα διατίθενται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο στην γνωστή ιστοσελίδα gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Εφαρμογή e-παράβολο. Ηλεκτρονικό παράβολο σε gsis.gr.
e-παράβολο




Η εφαρμογή ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο) είναι διαθέσιμη

  1. για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxisnet
  2. για μη Πιστοποιημένους Χρήστες
Πρόκειται περί "ηλεκτρονικούς" κωδικούς που θα λαμβάνει ο χρήστης στο email που δήλωσε(ή θα δηλώσει) μέσω ίντερνετ στην εφαρμογή e-παράβολο στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Άρα, η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και πάλι ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ, πηγαίνοντας με τον "κωδικό στο χέρι" με υπολογιστή στην σελίδα e-banking της τράπεζας που συνεργάζεστε, αρκεί αυτή να έχει υπηρεσίες internet banking και φυσικά να έχετε κάνει αίτηση και να διαθέτετε "όνομα χρήστη"(username) και κωδικό(password) στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Για θέματα τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Παραβόλου τηλεφωνείτε σε 210-4803131. 

Τα βήματα, σύμφωνα με το gsis.gr, απόκτησης και χρήσης e-παραβόλου  αναλυτικά:


  1. "Δημιουργία" Παραβόλου: ο χρήστης  θα πρέπει να συμπληρώσει όπως είπαμε την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Εκτύπωση παραβόλου. 
  2. Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και σε ΑΤΜ ή Web banking ή phone banking).
  3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα.

Και άμεση πληρωμή σε e-παράβολο;

Όμως, φαίνεται σύμφωνα με "Τα Νέα" ότι, ίσως στα τέλη Ιανουαρίου 2014 που θα ήμαστε σε θέση και να πληρώνουμε για τα 1800 παράβολα online και απευθείας από το site του gsis με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Δεν αναφέρει για προπληρωμένη κάρτα τράπεζας, ρωτήστε.

Ποια ηλεκτρονικά παράβολα θα διατίθενται;

Μέχρι σήμερα είναι μερικά του Υπουργείου μεταφορών. Δες εικόνα πάνω, Όταν επιλέγεις σου βγάζει και πόσο...κοστίζει. Από τέλη του μηνός θα είναι 1800, δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα. Ενδεικτικά αναφέρω τα e-παράβολα:
  • Μήνυσης
  • Διαβατηρίου
  • Άδειας οδήγησης(νέα, απώλεια, αλλαγή κατηυγορίας, χαρτόσημο κλπ)
  • ΚΤΕΟ
  • Γάμου
κλπ κλπ

Πως φτιάχνω email σε Yahoo, GMail

1) Yahoo Mail: Εχω φτιάξει ένα παλιό βίντεο για το Sotostıps.gr σχετικά με το πως φτιάχνω email λογαριασμό σε Yahoo. Το Yahoo Mail βελτιώθηκε κατά πολύ με την Marissa Mayer αλλά για όσους δεν έχουν ιδέα από αυτά πιστεύω θα βοηθήσει:





2) GMail: Άρθρο μου για το πως φτιάχνω GMail 


Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πως στέλνω φωτογραφίες με GMail


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου