15 Ιαν 2014

Μπορούν να μας "κατασκοπεύσουν" και offline στο web

Σύμφωνα με τους New York Times η  NSA μπορεί να παρακολουθεί τους υπολογιστές που την ενδιαφέρουν ακόμα και χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο internet, απλά με τη χρήση κρυφών ραδιοκυμάτων!

Λίγο πριν τις ανακοινώσεις του Ομπάμα για τις παρακολουθήσεις η γνωστή εφημερίδα μας ενημερώνει πως μπορούν να παρακολουθούν ΚΑΙ να ελέγχουν ακόμη και τους μη συνδεδεμένους στο internet(offline) απομακρυσμένους υπολογιστές αφού όμως έχει τοποθετηθεί("φυτευτεί") σε αυτούς hardware(υλικό)...

Ακόμα και virus χωρίς να είσαι στο διαδίκτυο μπορούν να σου στείλουν.

Α, και δε μιλάμε μόνο για υπολογιστές αλλά και ρούτερ κλπ συσκευές.Συμπληρωματικός τρόπος στην παρακολούθηση είναι η "αποστολή" έτσι κατασκοπευτικού λογισμικού(malware)). Υπάρχουν "πάνω από 100.000" τέτοιοι μολυσμένοι υπολογιστές στον Κόσμο.


Από το 2008 υπάρχει η τεχνολογία μόνο που τότε έπρεπε μέσω μικρών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή από φορητές μνήμες (USB) να εγκαθίστανται κρυφά στους υπολογιστές. Κατασκοπία δηλαδή. Το σύστημα έχει την κωδική ονομασία Quantum και χρησιμοποιήθηκε στη αρχή για να παρακολουθούν τους Ρώσους, όπως λέει η NYTimes.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου