Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Farmville, επιστροφή σε μια εικονική φύση

Farmville ένα παιχνίδι στο facebook και όχι μόνο, που έχει τους περισσότερους καθημερινούς παίχτες. Πολλοί υποστηρίζουν πως έχει γίνει μανία και έχει προκαλέσει εθισμό στους χρήστες του διαδικτύου.

Κατά τη γνώμη μου ο βασικός λόγος που το παιχνίδι αυτό έχει τόσους φανατικούς φίλους είναι το ότι δίνει την ευκαιρία , έστω και εικονική, στους κατοίκους των τσιμεντουπόλεων να ασχοληθούν με εργασίες που είναι αδύνατον να βρουν στον τόπο που ζουν. Όπως να ταΐσουν τις κότες, να αρμέξουν τις αγελάδες και τα αιγοπρόβατα, να καλλιεργήσουν κάθε είδος φυτού, να μαζέψουν φρούτα από τα δένδρα, να φτιάξουν ένα χοιροστάσιο, να εκτρέφουν άλογα, αγροτικές εργασίες για όλα τα γούστα.

Μπορείς να βρεθείς στη φύση εικονικά, αφού δεν είναι δυνατόν να το κάνεις στη πραγματικότητα.

my farm

Όπως λέει και κάποιος στο Youth Voices, έτσι και γω όταν πρωτοείδα το farmville το θεώρησα γελοίο, ίσως και παιδιάστικο, δοκίμασα να παίξω μετά από μέρες, μόνο και μόνο από περιέργεια να καταλάβω γιατί έπαιζαν οι περισσότεροι γνωστοί μου.

Στην αρχή έμπαινα στη φάρμα που δημιούργησα αραιά και πότε, μα τώρα σχεδόν κάθε μέρα βρίσκω λίγο χρόνο για να ταΐσω τις κότες και να μαζέψω τη σοδειά ή να δώ το πουλάρι που γέννησε η φοράδα μου στο στάβλο, ακόμα και να βάλω ψωμί ή γλυκά για ψήσιμο στο φούρνο μου.

Βλέποντας τις φάρμες των φίλων σου μπορείς μέχρι και να μαντέψεις το χαρακτήρα τους. Άλλοι έχουν τα ζώα τους παραταγμένα στη σειρά σα στρατιώτες και χωρισμένα κατά είδος και χρώμα και άλλοι τα έχουν ελεύθερα να βοσκήσουν επιτρέποντας τα να κινούνται μόνα τους στο χώρο. Άλλοι καλλιεργούν λουλούδια σε όλα τα χρώματα και έχουν φτιάξει ολόκληρο χωριό ενώ άλλοι έχουν ένα τεράστιο χωράφι με ένα δυο σπιτάκια στην άκρη για να μαζέψουν περισσότερους πόντους.

Σύμφωνα με τη wikipedia το Farmville βραβεύτηκε σαν το καλύτερο νέο Social online game. Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως 62 εκατομμύρια άτομα παίζουν το παιχνίδι, 24,6 εκατομμύρια έχουν γίνει φαν στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Στη φωτογραφία είναι η φάρμα μου στολισμένη για τα Χριστούγεννα.
Πολλές είναι οι γελιογραφίες και τα κομικς που έχουν για έμπνευση το παιχνίδι farmville.

Wikipedia

Farmville tips

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…