18 Μαΐ 2013

Eρχεται την επόμενη σεζόν η τουρκική Μπίρα Efes Pilsen το άλλο καλοκαίρι

Efes pilsen beer logo
Όταν ζούσα στην Πόλη, στα τέλη της δεκαετίας '70 θυμάμαι δυο μπύρες μόνο να κυκλοφορούν στην Τουρκία. Η Tekel(σημαίνει και ήταν κρατικό μονοπώλιο όταν υπήρχαν τέτοια στη χώρα αυτή) και η Efes Pilsen. Το μπουκάλι της Tekel ήταν ατημέλητο, χοντροκομμένο. Η Efes αντιθέτως είχε διαφοροποιηθεί από τότε αν και τώρα έχει κομψότερη και χαρακτηριστική εμφάνιση, ανάλογα το είδος της όσον αφορά τις γυάλινες συσκευασίες.

Ο Όμιλος Efes Beverage[όπου απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω τον 18 προφανώς] ιδρύθηκε στην Τουρκία το 1969 και σήμερα αποτελείται από δεκαέξι ζυθοποιίες στην Τουρκία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Σερβία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Αν ισχύουν οι φήμες* δεν ξέρω αν θα κυκλοφορήσει με την ετικέτα που αλλάζει χρώμα όταν φτάσει η θερμοκρασία του μπουκαλιού της μπύρας Efes σε κατάλληλη θερμοκρασία. Παγωμένη μπύρα που λέμε:




***Καταναλώστε υπεύθυνα***


Προφανώς στη καμπάνια τους αυτή για την ετικέτα και τα παραλειπόμενα από μένα, κάνουν λογοπαίγνιο -το cok(τσοκ) το λένε sok(shock) -δηλαδή "σοκ κρύα" αντί "πολύ κρύα".  :)

Φήμες θέλουν όχι ίδρυση θυγατρικής στη Ελλάδα αλλά "συνεργασία με διανομείς" πράγμα που κρίνω ότι είναι πιο εύστοχο. Έχουμε Αμερικάνικη Bud, μεξικάνικες, ιρλανδικές, γερμανικές κλπ, γιατί να μην έχουμε άλλη μια εισαγόμενη στην αγορά αυτή.

Η άλλη βερσιόν, με πιο σικ μπουκάλι σαν γυάλινο βαρελάκι προφανώς θα είναι drought ή draft που αυτοί τη λένε fici bira(βαρελίσια μπύρα). 5.00% °, 500ml Pilsener ή Pilsner.

Pilsner (επίσης Pilsener ή απλά pils) είναι ένα είδος ανοιχτό lager. Πήρε το όνομά του από την πόλη του Πίλσεν (Πλζεν, Τσεχική Δημοκρατία, όπου για πρώτη φορά παράχθηκε το 1842).

Στη Χάλκη Πριγκηποννήσων, όπου παραθέριζα χρόνια πριν, η εφηβεία ξεκίνησε με αυτή τη μπύρα :p αν και τώρα δεν πολυ-πίνω όταν κι αν πάω, προτιμώ τσάι ντεμλίδικο που "λέμε"...



Στη Χάλκη Πριγκηπονήσων, πίνοντας τσαγάκι στο "Και"
Στη Χάλκη Πριγκηπονήσων, πίνοντας τσαγάκι στο "Και"


Σούπερ διαφήμιση από χρήστη του Youtube Για Efes






Οι μάστορες της μπύρας ας με διορθώσουν εις τα σχόλια.

*Και για το Super Market Migros λεγότανε ότι θα έρθει μέσω Τουρκίας, αλλά δεν ήρθε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου