Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πήρε μια ανάσα η Απογευματινή της Πόλης με τις συνδρομές. Δεν κλείνει τώρα.

Δεν κλείνει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί οριστική λύση! Οι συνδρομές, η καμπάνια Τούρκων καθηγητών και φοιτητών, ελλήνων καθηγητών κι άλλων, των Ελλήνων και Τούρκων bloggers, ανθρώπων στο Facebook και Twitter κλπ, τουρκικών μεγάλων μέσων ενημέρωσης και Ομογενών παρεμπόδισαν το άμεσο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας.

Όπως μου γράφει η διεύθυνση της Απογευματινής της Πόλης:
"Με τους νέους συνδρομητές η εφημερίδα πήρε μια ανάσα, λίγο χρόνο -πολύτιμο- ώστε να κινήσει τις διαδικασίες εύρεσης μόνιμης λύσης."

Στο φύλλο 11/07/2011 της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης και με τίτλο "Τα 87α γενέθλια της «Α» και ο αγώνας της να επιβιώσει", αφού αναφέρει τα 86 χρόνια ιστορίας της εφημερίδας, λέει

"Από την αρχή του παρόντος έτους, κάθε μέρα που η εφημερίδα τυπώνεται,
προσθέτει στο παθητικό της ζημία 250-300 λιρών(125-150 περίπου ευρώ, σημείωση δική μου), ποσό δυσβάστακτο για τους ώμους του σημερινού της εκδότη."
Το γεγονός κοινοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στους αναγνώστες. Από την Ελληνική πλευρά ξεχωρίζει

"Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φυσικής) κ. Στάθη Πολυχρονιάδη, ο οποίος δεν λυπήθηκε τον χρόνο και τον κόπο του και έστειλε επιστολές σε όλους τους συναδέλφους του προτρέποντάς τους να στηρίξουν την Απογευματινή."

 Η Απογευματινή συνεχίζει αναφέροντας πως πέρασε η ιστορία σε ακαδημαϊκούς κύκλους στην Τουρκία, στο ίντερνετ με ζωντανή κάλυψη της ομιλίας του στη ΜΚΟ TESEV όπου ανέφερε και το ζήτημα του κλεισίματος της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης. Μετά η ιστορία πέρασε στα μεγαλύτερα Τουρκικά δίκτυα με ζωντανές μεταδόσεις και συνομιλίες με τον εκδότη.

Το μοτίβο σε αυτούς τους ανοιχτόμυαλους κύκλους των Τούρκων ήταν να μην "τελειώσει" κι αυτή η πολιτιστική κληρονομιά. Έτσι το είδαν...

Στο φύλλο 12/07/2011, προσωπικά βλέπω για πρώτη φορά τοούρκικα στην εφημερίδα. Ένα ευχαριστήριο στους νέους Τούρκους συνδρομητές που δεν ξέρουν γρι Ελληνικά.

Τέλος, όπως ξέρετε, το blog μας με τις δυνατότητες που έχει βέβαια, κι εγώ και ο συνάδελφος με τους κύκλους μας σε Twitter, Facebook κάναμε ότι μπορούσαμε με απανωτές δημοσιεύσεις. Το μάθαμε αργά. Από τις 4 Ιουλίου 2011 που δημοσιεύτηκε το άρθρο μου Μην αφήνετε να κλείσει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης!! σε 8 μέρες είχαμε 500 προβολές σελίδας με 106 "likes" πράγμα ρεκόρ για το συγκεκριμένο μπλογκ.


Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που ανταποκρίθηκαν!

Ευχαριστώ τη διεύθυνση της Απογευματινής της Πόλης που ανταποκρίθηκε αμέσως στα email μου.licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…