12 Ιουλ 2011

Πήρε μια ανάσα η Απογευματινή της Πόλης με τις συνδρομές. Δεν κλείνει τώρα.

Δεν κλείνει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί οριστική λύση! Οι συνδρομές, η καμπάνια Τούρκων καθηγητών και φοιτητών, ελλήνων καθηγητών κι άλλων, των Ελλήνων και Τούρκων bloggers, ανθρώπων στο Facebook και Twitter κλπ, τουρκικών μεγάλων μέσων ενημέρωσης και Ομογενών παρεμπόδισαν το άμεσο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας.

Όπως μου γράφει η διεύθυνση της Απογευματινής της Πόλης:
"Με τους νέους συνδρομητές η εφημερίδα πήρε μια ανάσα, λίγο χρόνο -πολύτιμο- ώστε να κινήσει τις διαδικασίες εύρεσης μόνιμης λύσης."

Στο φύλλο 11/07/2011 της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης και με τίτλο "Τα 87α γενέθλια της «Α» και ο αγώνας της να επιβιώσει", αφού αναφέρει τα 86 χρόνια ιστορίας της εφημερίδας, λέει

"Από την αρχή του παρόντος έτους, κάθε μέρα που η εφημερίδα τυπώνεται,
προσθέτει στο παθητικό της ζημία 250-300 λιρών(125-150 περίπου ευρώ, σημείωση δική μου), ποσό δυσβάστακτο για τους ώμους του σημερινού της εκδότη."
Το γεγονός κοινοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στους αναγνώστες. Από την Ελληνική πλευρά ξεχωρίζει

"Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φυσικής) κ. Στάθη Πολυχρονιάδη, ο οποίος δεν λυπήθηκε τον χρόνο και τον κόπο του και έστειλε επιστολές σε όλους τους συναδέλφους του προτρέποντάς τους να στηρίξουν την Απογευματινή."

 Η Απογευματινή συνεχίζει αναφέροντας πως πέρασε η ιστορία σε ακαδημαϊκούς κύκλους στην Τουρκία, στο ίντερνετ με ζωντανή κάλυψη της ομιλίας του στη ΜΚΟ TESEV όπου ανέφερε και το ζήτημα του κλεισίματος της Απογευματινής της Κωνσταντινούπολης. Μετά η ιστορία πέρασε στα μεγαλύτερα Τουρκικά δίκτυα με ζωντανές μεταδόσεις και συνομιλίες με τον εκδότη.

Το μοτίβο σε αυτούς τους ανοιχτόμυαλους κύκλους των Τούρκων ήταν να μην "τελειώσει" κι αυτή η πολιτιστική κληρονομιά. Έτσι το είδαν...

Στο φύλλο 12/07/2011, προσωπικά βλέπω για πρώτη φορά τοούρκικα στην εφημερίδα. Ένα ευχαριστήριο στους νέους Τούρκους συνδρομητές που δεν ξέρουν γρι Ελληνικά.

Τέλος, όπως ξέρετε, το blog μας με τις δυνατότητες που έχει βέβαια, κι εγώ και ο συνάδελφος με τους κύκλους μας σε Twitter, Facebook κάναμε ότι μπορούσαμε με απανωτές δημοσιεύσεις. Το μάθαμε αργά. Από τις 4 Ιουλίου 2011 που δημοσιεύτηκε το άρθρο μου Μην αφήνετε να κλείσει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης!! σε 8 μέρες είχαμε 500 προβολές σελίδας με 106 "likes" πράγμα ρεκόρ για το συγκεκριμένο μπλογκ.


Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που ανταποκρίθηκαν!

Ευχαριστώ τη διεύθυνση της Απογευματινής της Πόλης που ανταποκρίθηκε αμέσως στα email μου.



licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου